Påmeldingen til NM i hjemmebrygging 2016 er åpnet!

Følgende regler gjelder for innsending til flaskekonkurransen i NM i hjemmebrygging. NB, dette er en landsdekkende konkurranse der reglene skal håndheves likt en rekke steder. Alle brudd på reglene fører derfor til diskvalifisering. Det er derfor viktig at du leser gjennom alle reglene og følger de.

Vi ber om at det ikke sendes inn øl «man kun ønsker tilbakemelding på», da dette vil overbelaste logistikken i konkurransen. Slike øl kan man få tilbakemeldinger ifra lokale øldommere, send mail til smaking@norbrygg.no. Øl som ellers er veldig gode, men mellom typedefinisjonene hører hjemme i Publikumsfavorittkonkurransen.

Så til reglene:

1) Les alle konkurranseregler, også http://norbrygg.no/2013/02/12/regler-for-norbryggs-konkurranser-innen-hjemmebrygging/.

2) Deltagelse meldes inn på https://konkurranse.norbrygg.no/accounts/login/?next=/fk/register_beer. Pass på å følge alle instruksjoner på påmeldingsskjemaet, legg spesielt merke til adressene hvor ølet skal sendes inn og ta vare på påmeldingsblanketten.

2a) Deltagelse er gratis for Norbryggmedlemmer. Ikke-medlemmer må i tillegg kjøpe deltagelse på https://norbrygg.hoopla.no/sales/nm-2016-ikkemedlem/, dette koster 100,- pr bidrag (så, bli medlem istedet! Oppdatert infotekst pr 2016-03-07)

3) Alle brudd på konkurransereglene fører til diskvalifisering. Dette er en landsdekkende konkurranse med bedømming ulike steder, vi kan ikke ha lokale tolkninger av reglene.

4) Følgende klasser som det kan konkurreres i: http://norbrygg.no/2015/11/22/typedefinisjoner-nm2016/

5) Antallet flasker som kreves er endret, nå kreves 2 flasker ved innsending, man må så ha 2 flasker i reserve hvis man kommer til Norgesfinalen eller skade ved transport, og 1 til i reserve i tilfelle man kommer til Skandinavisk mesterskap. Kommer du til Norgesfinalen får du beskjed om hvor finaleflaskene skal sendes, de må da være framme før finalen.

6) Flasketyper, se også http://norbrygg.no/2015/11/29/flasketyper-nm2016/.

Flaskene skal ikke være merket på andre måter enn med med deltagermerket som fåes under påmelding. Ingen logo eller tekst preget inn i glasset.

  • Korkene skal være ensfargede, uten andre spesielle kjennetegn på korkene. Det skal ikke være tusjmerker, logoer eller lignende på de.
  • 26 mm kronekork («vanlig ølkork»)

0,33l flaske/bjørneunger

  • Brune glassflasker

0,5 l flaske

  • Brune glassflasker
  • Diameter ikke over 74 mm
  • Høyde mellom 250 og 275 mm

7) Påmeldingsmerket skal skrives ut på hvitt skriverpapir (80 grams), helst skrevet ut med laserskriver da lapper blir fuktige pga kondens og de som er skrevet ut med blekkskrivere vil bli utydelige.

8) Påmeldingsmerket skal være festet med gummistrikk og ingenting annet (ikke hårstrikk, tape, lim, etc).

9) Flaskene skal være mottagerstedene i hende i løpet av 18. mars. Ta høyde for tregheter i postgang, hvis pakken er levert inn 14. mars med pakkesporing registrert i påmeldingssystemet kan senere mottak godtas. Innlevering i bryggebutikker er ikke i Norbryggs regi, og Norbrygg arrangerer ikke noe rundt dette (det er dog en veldig hyggelig service fra bryggebutikkene).

10) Flasker som skal sende med Posten må pakkes inn forsvarlig. Husk at DU står som ansvarlig for eventuelle skader på annet gods hvis en flaske knuser og øl renner opp i elektronikk eller silke. Vi anbefaler å pakke inn flasker på følgende måte, med engangsbleier og brødposer: http://norbrygg.no/wp-content/uploads/2014/03/flaskepakking_l.pdf

 Innsendingssteder

Følgende klasser skal sendes inn til følgende adresser, innen 18. mars:

***************************************************************************

A – Lys lager, type: 1

Adresse: Øystein Grøtting, Blaklihøgda 3C, 7036 Trondheim

***************************************************************************

B – Mørk lager, type: 2, 3

Adresse: Svein Erik Moholt, Moseveien 2, 8004 Bodø

***************************************************************************

C – IPA, type: 6A-B, D

Adresse: Ole Nærheim, Rebuild, Sandvigå 7, 4007 Stavanger

***************************************************************************

D – Lys ale, type: 4

Adresse: Bjørn Henrik Wormnes, Vestbrygg, Eikeveien 1, 5063 Bergen

***************************************************************************

E – Mørk ale, type: 5, 9A-B

Adresse: Olbrygging.no – Anergi AS, Østerskogen 55, 4879 Grimstad

***************************************************************************

F – Porter/stout, type: 8, 9C-D

Adresse: Grenland Bryggerlag Bjørndalsjordet 67, 3740 Skien

***************************************************************************

G – Imperial, type: 6C, 9E

Adresse: Bryggselv AS, Sofiemyrveien 4, 1412 Sofiemyr

***************************************************************************

H – Belgisk, type: 10, 11

Adresse: Bryggselv AS, Sofiemyrveien 4, 1412 Sofiemyr

***************************************************************************

I – Speial/Hvete, type: 7, 12, 13F-G

Adresse: Bryggselv AS, Sofiemyrveien 4, 1412 Sofiemyr

***************************************************************************

(typer 13A-E bedømmes og sendes inn sammen med sine basistyper)

 Innlevering i butikker

Bryggeland:

Det er også innlevering av flasker i BryggeLands butikker, disse tar i mot alle klasser men har egne frister for å rekke å sende flaskene videre:

  • 9. mars: Leveringsfrist Sarpsborg.
  • 14. mars: Leveringsfrist Drammen, Ås, Oslo, Strømmen.
  • Øl som skal dømmes i Oslo kan leveres helt opptil påmeldingsfristen. Dvs t.o.m den 18. mars i alle butikkene.

Bryggselv:

Øl som skal til Oslo kan også leveres direkte i Bryggselv sine butikker:

  • Bryggselv hentelager; Sofiemyrveien 4, 1412 Sofiemyr. Frist; 18. mars
  • Bryggselv Oslo; Haslevollen 3A, 0579 Osloadresse. Frist; 16. mars
  • Bryggselv Asker og Bærum; Fekjan 13, 1394 Nesbru. Frist; 16. mars

Øl som skal dømmes i Oslo, og sendes per post, skal sendes til Bryggselv AS, Sofiemyrveien 4, 1412 Sofiemyr, i henhold til listen over.

NB, les alle konkurranseregler, og lykke til i NM!

Diskuter i forumet

Facebooktwitterpinterestmail