Oppskriftene på vinnerølene

LYS LAGER

1. plass:

J.T.'s Bohemian Backyard Pilsner (Tsjekkisk pilsner) – John Town

5,5 kg pilsnermalt
300 g knust hvete
100 g krystallmalt
30 g Northern Brewer pellets 10% – 60 min
15 g Saaz pellets 3.3% – 15 min
10 g Saaz pellets 3.3% – 3 min
Wyeast #2124 Bohemian lager gjær
O.G. 1.052-53
IBU 38
25 liter

2. plass:

Pils (Pilsner) – Erlann Eldorsen

10 kg pilsnermalt
64 g Hersbrucker pellets 5% – 90 min
25 g Perle pellets 8,6% – 90 min
40 g Hersbrucker pellets 5% – 10 min trekk etter kok
25 g Tettnanger pellets 5% – 10 min trekk etter kok
Wyeast #2278 Czech pils gjær
O.G. 1.050
50 liter

MØRK LAGER

1. plass:

Tyribocken (Bock) – Leif Gundersen

7 kg munchenermalt
50 g svartmalt
500 g sukker
60 g Fuggles puck 4,6% – 90 min
27 g Kent Golding puck – 20 min
Wyeast Danish Lager gjær
O.G. 1.060
IBU 24
29 liter

2. plass:

Oktober Natt (Oktoberfest) – Jens Maudal

3,6 kg pilsnermalt
1,4 kg lys munchenermalt
400 g hvete
200 g sukker
30 g ristet bygg
20 g H. Mittelfrüh pellets 4,3% – 60 min
25 g Saaz pellets 6% – early (first wort) hopping
30 g Liberty pellets 3.6% – 0 min
Wyeast Pilsen Lager gjær
O.G. 1.056
IBU 28,5
26 liter

LYS ALE

1. plass:

Summertime (Lett hveteøl) – Enno Swets

800 g pilsnermalt
700 g munchenermalt
350 g hvetemalt
5 g pomeransskall
20 g Saaz hel 2,6% – 60/10 min
5 g Hallertau hel 4% – 10 min
Den Arsegan tørrgjær
O.G. 1.032
12,5 liter

2. plass:

Katarina Witt (Belgisk Wit) – Sven Fürstenberg og Ketil Froyn

3 kg pilsnermalt
3 kg hvetemalt
14 g Nugget hel 14% – 60 min
14 g Cascade hel 7% – 2 min
40 g knust koriander – 5 min
15 g malt pomeransskall – 5 min
Wyeast #3944 Belgian white gjær
O.G. 1.050
IBU 16,5
30 liter

MØRK ALE

1. plass:

Sumo (Trappist/Barley Wine) – Enno Swets

350 g pilsnermalt
300 g munchenermalt
150 g hvetemalt
500 g lys tørket maltekstrakt
500 g mørk tørket maltekstrakt
3 g pomeransskall
12 g Record hel 5,6% – 60 min
5 g Hallertau hel 4% – 5 min
Den Arsegan tørrgjær
O.G. 1.100
6,5 liter

2. plass:

Irish Ale (Strong Ale) – Knut Erik Finstad

9,5 kg palemalt
1,3 kg krystallmalt
1 kg hvetemalt
50 g chocolate
100 g Brewer's Gold pellets 7,5% – 60 min
50 g Kent Goldings pellets 5,2% – 5 min
Wyeast #1084 Irish Ale gjær
O.G. 1.071
45 liter