Vinneroppskriftene

1. plass

Duo juleøl 2001
DJU001

Ørjan Moe og Eivind Kolstad

Malt
5,4 kg Pilsmalt
7 kg Munchenermalt
0,5 kg Krystallmalt
0,025 kg Roasted Barley
25min v/55gr, 65min v/70gr, Utmesking 90min. v/80gr.

Humle
55g Perle Pellet 6,5 % 92 min
28g East Kent Golding Plugg 5,1 % 20 min
10g Perle Pellet 6,5 % 7 min
28g Saaz Plugg 2,8 % 7 min
25,4 IBU

Gjær
Dansk Pilsgjær Flytende 0,8 liter

40 liter, OG 1067,6, FG 17

Brukt 5 gr. Irish moss i vørten 17 min. før ferdig kokt.

2. plass

Smedstads klassiske juleøl

ØØØ 333

Fam. Gundersen, Oddvar Kåsa

Malt
25 kg Muncnermalt
19,2 kg pilsnermalt
2,2 kg Crystalmalt

Humle
300g East Kent Golden Pellet 5,2 % 90 min
100g Fuggle Plugg 3,8 % 90 min
50g Saaz Pellet % 10 min
50g Challenger Pellet % 10 min
32 IBU

Gjær
Trio Bryggerier Slurry 1,5 liter

152 liter, OG 1065, FG 1010

3. plass

Bogstadveiens Julebryggeris Bjellebrygg nr 31
BVB031

Svein Olav Mytting

Malt
2265 g light malt extract
770 g wheat malt extract
500 g crystal malt
325 g light caramel malt
55 g smoked malt
70C for 45 minutes

Humle
20 gg Nordbrauer Pellet 10 % 60 min
42 gg Saaz Pellet 2,8 % 15 min
14 gg Saaz Pellet 2,8 % 5 min
24 IBU

Gjær
2206 Wyeast starter Flytende 2,5 liter

18 liter, OG 1060, FG 1021

2 strøkne teskjeer nellik-krydder tilsatt ved 5 min.