Stjørdalsbryggeriet kommer til Tautra

Årets foredrag under Juleølkonkurransen på Tautra vil holdes av Halvard Andresen og Mikael Slettedal fra Stjørdalsbryggeriet! De vil snakke litt om bryggeriet sitt, hvordan de brygger og litt detaljer rundt noen av bryggene deres.

For billetter til juleølkonkurransen og påfølgende middag  se her. Foredraget er gratis for Norbrygg-medlemmer.

Hvis det er ønskelig er det mulig å komme innom Stjørdalsbryggeriet for omvisning på søndag 15. oktober. Meld deg på med billett via arrangementsiden i Hoopla hvis du er interessert i en omvisning. Omvisningen er gratis.

Forsidebildet er tatt fra t-a.no.

Litt om Stjørdalsbryggeriet

Stjørdalsbryggeriet ble etablert av Halvard Andresen og Per Vikaune desember 2013. De første produktene fra eget bryggeri ble levert ut til butikkene i mars 2015. Omsetningen har utviklet seg svært godt og fulltids bryggerimester Mikael Slettedal ble ansatt oktober 2015.  Ølrevolusjonen har satt i sving sterke krefter. Vi antar det er mye av de samme kreftene som er i sving når det gjelder den økende interessen for lokal og kortreist mat.

Trøndelag har den best dokumenterbare og uavbrutte ølbryggertradisjon i landet vårt. Trøndelag har befestet sin posisjon som Norges fremste region for øl. Det viser både antallet mikrobryggerier, interessen for tradisjonell brygging og brygging av mer moderne stiler.

Stjørdalsbryggeriet har som målsetting å være en tradisjonsbærer i mylderet av bryggerier og vi satser på å benytte deler av vår stolte ølbryggertradisjon som viktige smakselementer i våre øl. Vi ønsker å fremheve de gode smakene som velkomponerte maltkombinasjoner gir uten å drukne det i mengder av humle.

Stjørdalsbryggeriet har investert 5,5 mill kr i et avansert og moderne bryggeri. Vi flyttet inn i nybyggete lokaler på Hjelseng Gård i Stjørdal i november i fjor. Prøvebrygging startet i januar. Målsetting er å komme opp på produksjonstakt ca 12.000 flasker per måned i løpet av inneværende år.

Halvar Andresen (CEO)  og deler av det nye bryggeriet.

Halvar Andresen (CEO) og deler av det nye bryggeriet.

SB ligger på Hjelseng Gård i Stokkhaugan i Stjørdal. Nærmeste nabo er golfbanen. Hjelseng Gård eies av Ola Hjelseng som har satt opp to nye bygninger der den gamle driftsbygningen stod. Til høyre på bildet er bryggeriet, det største bygget midt på bildet inneholder serveringsstedet, butikken, gårdmuseet ++. Til venstre er stabburet der Langøra Kaffebrenneri har tilhold. SB flyttet inn oktober 2014.

SB ligger på Hjelseng Gård i Stokkhaugan i Stjørdal. Nærmeste nabo er golfbanen. Hjelseng Gård eies av Ola Hjelseng som har satt opp to nye bygninger der den gamle driftsbygningen stod. Til høyre på bildet er bryggeriet, det største bygget midt på bildet inneholder serveringsstedet, butikken, gårdmuseet ++. Til venstre er stabburet der Langøra Kaffebrenneri har tilhold. SB flyttet inn oktober 2014.

Fra venstre: Halvard Andresen (CEO), Mikael Slettedal (brygger) og Max Mollenhauer (Kaspar Schulz)

Fra venstre: Halvard Andresen (CEO), Mikael Slettedal (brygger) og Max Mollenhauer (Kaspar Schulz)