Viktige datoer
- Påmeldingen åpner 1. februar og frist for innsending er 2. mars 2026.
- Deretter pakkes ølet om på paller som sendes før påske til de ulike stedene som i år dømmer de ulike klassene.
- Alle øl blir deretter bedømt lokalt over en periode på flere uker.
- Vinnere av de ulike klassene vil bli kontaktet for å sende inn øl til kåringen av Årets hjemmebrygger.
- Dømmingen av denne finalen vil foregå når alle øl er mottatt.
- Årets hjemmebrygger vil få brygge et øl kommersielt etter nærmere avtale.
- Første- og andreplass i årets hjemmebrygger vil også få muligheten til å bli nordisk mester. Sammen med øl fra Sverige, Danmark, Finland og Island møtes de og en nordisk mester kåres.
- Deltakerne i Nordisk kan, dersom de ønsker det, brygge en ny batch av vinnerølene sine til Nordisk mesterskap.
Konkurranseklasser og øltyper 2026
Det kan sendes inn bidrag i henhold til alle øltypedefinisjonene til Norbrygg. De publiseres her: https://norbrygg.no/oltyper-nm-2026/
Som vanlig er det slik at bidrag i klasse 13 dømmes sammen med øltypen som er «basisøl» for bidraget. En fatlagret engelsk barleywine sendes derfor inn i type 13 C og dømmes sammen med type 5 H.
Konkurranseklassene i år:
A (1 Lys lager)
B (2 Mørk lager + 3 Bock)
C (4 Lys ale)
D (5 Mørk ale)
E (6 IPA)
F (7 Hvete + 11 Syrlig)
G (12 Norsk tradisjonsøl)
H (8 Porter/Stout)
I (9 Belgisk Lys og 10 Belgisk mørk)
Konkurranseregler, krav til flasker og bokser, emballasje og innsending finner du på samlesiden for NM 2026.