Viktige datoer og info – NM 2026

Viktige datoer

  • Påmeldingen åpner 1. februar og frist for innsending er 2. mars 2026.
  • Deretter pakkes ølet om på paller som sendes før påske til de ulike stedene som i år dømmer de ulike klassene.
  • Alle øl blir deretter bedømt lokalt over en periode på flere uker.
  • Vinnere av de ulike klassene vil bli kontaktet for å sende inn øl til kåringen av Årets hjemmebrygger.
  • Dømmingen av denne finalen vil foregå når alle øl er mottatt.
  • Årets hjemmebrygger vil få brygge et øl kommersielt etter nærmere avtale.
  • Første- og andreplass i årets hjemmebrygger vil også få muligheten til å bli nordisk mester. Sammen med øl fra Sverige, Danmark, Finland og Island møtes de og en nordisk mester kåres.
  • Deltakerne i Nordisk kan, dersom de ønsker det, brygge en ny batch av vinnerølene sine til Nordisk mesterskap.

Konkurranseklasser og øltyper 2026

Det kan sendes inn bidrag i henhold til alle øltypedefinisjonene til Norbrygg. De publiseres her: https://norbrygg.no/oltyper-nm-2026/
Som vanlig er det slik at bidrag i klasse 13 dømmes sammen med øltypen som er «basisøl» for bidraget. En fatlagret engelsk barleywine sendes derfor inn i type 13 C og dømmes sammen med type 5 H.

Konkurranseklassene i år:

A (1 Lys lager)
B (2 Mørk lager + 3 Bock)
C (4 Lys ale)
D (5 Mørk ale)
E (6 IPA)
F (7 Hvete + 11 Syrlig)
G (12 Norsk tradisjonsøl)
H (8 Porter/Stout)
I (9 Belgisk Lys og 10 Belgisk mørk)

Konkurranseregler, krav til flasker og bokser, emballasje og innsending finner du på samlesiden for NM 2026.

Skroll til toppen