Usmak-smaking

Acetaldehyd? Diacetyl? DMS? Fenoler? Banan? Papp?

Dette er noen av usmakene som fra tid til annen kan forekomme i øl, både fra de store bryggeriene, mikrobryggerier og hjemmebrygg. For å kunne lage et feilfritt øl og dermed bli en bedre brygger er det en stor fordel å kunne kjenne igjen disse smakene, samt hva som er de vanligste årsakene til at de forekommer.

Norbrygg har standard smakesett som kan brukes for å lære seg om usmaker i øl. Følgende regler gjelder:

  • For å kunne få tilsendt et sett må man først samle 7-10 Norbrygg-medlemmer.
  • Medlemmer som skal arrangere samlinger, kan maksimalt få tilsendt et sett. Trengs det flere sett må det søkes om dette til domkom@norbrygg.no.
  • Norbrygg fylkeslag kan bestille inntil to sett samtidig.
  • Fyll ut skjemaet og send så mail til domkom@norbrygg.no hvis dere vil ha kurs.
  • Etter gjennomført kurs man fylle ut en kort rapport og sende tilbake til dommerkomiteen.

Materiell har du her:

Vi har også litt mer utfyllende materiell om usmaker, som er verdt en gjennomlesning.