Vinneroppskriftene

Julen er reddet, EAN911

Ørjan Moe
oem@elva.no

Malt
5,7 kg Pils
6 kg Mynchener
1,6 kg Maltekstrakt
0,5 kg Krystall
0,04 kg Roasted Barley + Sortmalt
30min/40gr. 25min/62gr. 35min/72 gr. Utmesking 90 min/80 gr.

Humle
40g Perle Pellet 10 % 90 min
14g East Kent golding 2000 Plugg 6 % 15 min
5g Perle Pellet 10 % 15 min
14g East Kent golding 2000 Pellet 6 % 5 min
14g Saaz 2000 Plugg 4,5 % 5 min
29,8 IBU

Gjær
Trio lager gjær Tørr 3 liter

Vørter
37,4 liter, OG 68, FG 20,5

6 dager, 14C
9 dager, 15C
47 dager, -1C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
 
10gr. Irish moss 15 min. før ferdig kokt.
EBC=37.
 

Smedstadgubbens juleøl, AMB999

Leif Gundersen & Sture Gundersen
lgunders@online.no
Tyri ølbryggarlaug

Malt
7 kg Pilsnermalt
8 kg munich malt
0,8 kg Crystalmalt
0,03 kg Sjokolade malt

Humle
35g Cascade Pellet 6,6 % 90 min
40g East Kent Golding Pellet 5,2 % 90 min
25g Saaz Pellet 3,1 % 90 min
15g Saaz Pellet 3,1 % 10 min
10g Cascade Pellet 6,6 % 10 min
 IBU

Gjær
Fra Trio Slurry 0,5 l

Vørter
50 liter, OG 1062, FG 1012

1 uke, 12C
2 uker, 10C
6 uker, 6C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

Bogstadveiens Bjellebryggeris Julebrygg nr 55, BBJ055

Svein Olav Mytting
mytting@intelligentsoftware.no

Malt
500g kg krystallmalt
325g kg lys karamellmalt
55g kg gotlandsk røkmalt
2265g kg ekstra lys maltekstrakt
770g kg hvetemaltekstrakt

Humle
50g Saaz Pellet 3,9% % 60m min
42g Saaz Pellet 3,9% % 15m min
20g Saaz Pellet 3,9% % 5m min
30 IBU

Gjær
Brewferm bottom yeast Slurry 1L

Vørter
20L liter, OG 1058, FG 1023

23d, 10C
17d, 5C
 
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig

Tilsatt krydder

Skroll til toppen