Tradisjonelt juleøl
1. Robert Smith-Hald, Atle Holgar – Braumeister Juleøl
Malt:
5 kg Castle Pils Malt
1 kg Cara. Munchener
1,5 kg Cara 120
0,05 kg Coffee 900
65°C 120 minutter
Humle:
32g Northern Brewer, pellet, 9,5%, 60 minutter
30g Saaz, pellet, 3,4%, 20 minutter
30g Hallertauer, hel, 3,6%, 7 minutter
24,2 IBU
Gjær:
Wyeast Danish Lager, flytende, 1 pakke
Vørter:
29 liter, OG 1064, FG 1014
14 dager, 12°C
7 dager, 18°C
7 dager, 0°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
16.09.06 (brygget)
16.10.06 (tappet)
25 liter
2. Bodil og Morten Stensrud – Nissejentegøy 2006
Malt:
5,5 kg Pilsner malt 3 EBC
5,5 kg Munich malt 20 EBC
1 kg Cara amber 60 EBC
1 kg Cara red 40 EBC
1 kg Cara pils 37 EBC
Stegmesking, 30 min 58°C, 60 min 65°C, 30 min 70°C.
Humle:
40g Hallertrau aroma, hel, 7%, 90 minutter
40g Saaz, hel, 2,8%, 30 minutter
40g Perle, hel, 6,4%, 5 minutter
26 IBU
Gjær:
2206 Bavarian lager, flytende, 100g
Vørter:
55 liter, OG 1069, FG 1017
14 dager, 10°C
90 dager, 10°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
04.07.06 (brygget)
18.07.06 (tappet)
3. Lars Bjørnstad – Vellagret julesnadder
Malt:
24 kg Munchenermalt ekstra lys (Petit)
1,2 kg Krystallmalt 60 L
0,6 kg Caramunich (Petit)
0,6 kg Carapils dextrine malt
0,25 kg Sjokolademalt
67°C i en halvtime, 69-70°C i en halvtime
Humle:
116g Saaz Pellet 3,3 % 60 min
88g Perle Pellet 5,5 % 60 min
100g Saaz Pellet 3,3 % 5 min
25 IBU
Gjær:
Wyeast European Lager Flytende XL i 3 liter starter
Vørter:
85 liter, OG 1.068, FG 1.016(?)
2 mnd, 9°C
1 mnd, 9°C
8 mnd, 6 °C
4 mnd, 20°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Spesialjuleøl
1. Leif Gundersen, Sture Gundersen – Smedstad Julegodt (Juleale)
Malt:
25 kg Munich Malt
18 kg Pilsner Malt
3 kg Crystal malt
1,5 kg Pale Ale Malt
0,15 kg Black Malt
Humle:
90g Nugget, pellet, 12,5%, 90 minutter
100g Nordbrauer, pellet, 10%, 20 minutter
15g Saaz, pellet, 2,7%, 5 minutter
60g Cascade, hel, 6,6%, 5 minutter
29,7 IBU
Gjær:
Slurry, 2 liter
Vørter:
150 liter, OG 1066, FG 1014
4 dager, 18°C
6 dager, 16°C
49 dager, 5,5°C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
27.08.06 (brygget)
25.10.06 (tappet)
150 liter
2. Arild Tandberg – Black sabbath (Juleale)
Malt:
10,5 kg Pilsner
5,5 kg Pale
2,5 kg Münchener
1,1 kg Ristet bygg
0,1 kg Svartmalt
50°C 30 min, 67°C 80 min
Humle:
60g Northern brewer, pellet, 9,6%, 60 minutter
50g Fuggles, hel, 3,8%, 15 minutter
40g Fuggles, hel, 3,8%, 2/20 minutter trekk
29 IBU
Gjær:
Safbrew S 33 (Fermentis), tørr, 50g
Vørter:
60 liter, OG 1062, FG 1018
5 dager, 18°C
5 dager, 18°C
25 dager, 15°C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
30.09.2006 (brygget)
10.10.2006 (tappet)
55 liter
3. Børge Osvoll – Spicy Leftovers NotMentToBe Christmas Ale -06 (Krydret juleale)
Malt:
0,16 kg Carafa Special II
0,2 kg Aromatic
0,074 kg Cara Red
0,2 kg Cara Munic.
0,2 kg Crystal M.
0,2 kg Cara Pils.
0,742 kg Flaket Bygg
1,676 kg Hvetemalt
1,594 kg Pilsmalt
1,820 kg Pale Malt
1,334 kg Munch. Malt
0,500 kg Hvetemalt ekstrakt
2 t. 66°C, 1/2 t. 67°C (skyll)
Humle:
50g East Kent Goldings, pellet, 5,8%, 60 minutter
26g Hallertau, pellet, 2,9%, 15 minutter
26 IBU
Krydder:
2g Knust korianderfrø(10 min)
2g Nellik(10 min)
3 stk Kanelstang(10 min)
4 ts Knuste Einebær(2 min)
Gjær:
Nottingham Tørrgjær, tørr, 11g
Vørter:
22 liter, OG 1072, FG 1013
2 dager, 18-22°C
10 dager, 18-22°C
30 dager ++, 0°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
23.09.06 (brygget)
04.10.06 (tappet)
17 liter
Tilsatt krydder