Vinneroppskriftene

Tradisjonelt juleøl

1. Robert Smith-Hald, Atle Holgar – Braumeister Juleøl

Malt:
5 kg Castle Pils Malt
1 kg Cara. Munchener
1,5 kg Cara 120
0,05 kg Coffee 900
65°C 120 minutter

Humle:
32g Northern Brewer, pellet, 9,5%, 60 minutter
30g Saaz, pellet, 3,4%, 20 minutter
30g Hallertauer, hel, 3,6%, 7 minutter
24,2 IBU

Gjær:
Wyeast Danish Lager, flytende, 1 pakke

Vørter:
29 liter, OG 1064, FG 1014
14 dager, 12°C
7 dager, 18°C
7 dager, 0°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
16.09.06 (brygget)
16.10.06 (tappet)
25 liter
 

2. Bodil og Morten Stensrud – Nissejentegøy 2006

Malt:
5,5 kg Pilsner malt 3 EBC
5,5 kg Munich malt 20 EBC
1 kg Cara amber 60 EBC
1 kg Cara red 40 EBC
1 kg Cara pils 37 EBC
Stegmesking, 30 min 58°C, 60 min 65°C, 30 min 70°C.

Humle:
40g Hallertrau aroma, hel, 7%, 90 minutter
40g Saaz, hel, 2,8%, 30 minutter
40g Perle, hel, 6,4%, 5 minutter
26 IBU

Gjær:
2206 Bavarian lager, flytende, 100g

Vørter:
55 liter, OG 1069, FG 1017
14 dager, 10°C
90 dager, 10°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
04.07.06 (brygget)
18.07.06 (tappet)
 

3. Lars Bjørnstad – Vellagret julesnadder

Malt:
24 kg Munchenermalt ekstra lys (Petit)
1,2 kg Krystallmalt 60 L
0,6 kg Caramunich (Petit)
0,6 kg Carapils dextrine malt
0,25 kg Sjokolademalt
67°C i en halvtime, 69-70°C i en halvtime

Humle:
116g Saaz Pellet 3,3 % 60 min
88g Perle Pellet 5,5 % 60 min
100g Saaz Pellet 3,3 % 5 min
25 IBU

Gjær:
Wyeast European Lager Flytende XL i 3 liter starter

Vørter:
85 liter, OG 1.068, FG 1.016(?)
2 mnd, 9°C
1 mnd, 9°C
8 mnd, 6 °C
4 mnd, 20°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 

Spesialjuleøl

1. Leif Gundersen, Sture Gundersen – Smedstad Julegodt (Juleale)

Malt:
25 kg Munich Malt
18 kg Pilsner Malt
3 kg Crystal malt
1,5 kg Pale Ale Malt
0,15 kg Black Malt

Humle:
90g Nugget, pellet, 12,5%, 90 minutter
100g Nordbrauer, pellet, 10%, 20 minutter
15g Saaz, pellet, 2,7%, 5 minutter
60g Cascade, hel, 6,6%, 5 minutter
29,7 IBU

Gjær:
Slurry, 2 liter

Vørter:
150 liter, OG 1066, FG 1014
4 dager, 18°C
6 dager, 16°C
49 dager, 5,5°C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
27.08.06 (brygget)
25.10.06 (tappet)
150 liter
 

2. Arild Tandberg – Black sabbath (Juleale)

Malt:
10,5 kg Pilsner
5,5 kg Pale
2,5 kg Münchener
1,1 kg Ristet bygg
0,1 kg Svartmalt
50°C 30 min, 67°C 80 min

Humle:
60g Northern brewer, pellet, 9,6%, 60 minutter
50g Fuggles, hel, 3,8%, 15 minutter
40g Fuggles, hel, 3,8%, 2/20 minutter trekk
29 IBU

Gjær:
Safbrew S 33 (Fermentis), tørr, 50g

Vørter:
60 liter, OG 1062, FG 1018
5 dager, 18°C
5 dager, 18°C
25 dager, 15°C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
30.09.2006 (brygget)
10.10.2006 (tappet)
55 liter
 

3. Børge Osvoll – Spicy Leftovers NotMentToBe Christmas Ale -06 (Krydret juleale)

Malt:
0,16 kg Carafa Special II
0,2 kg Aromatic
0,074 kg Cara Red
0,2 kg Cara Munic.
0,2 kg Crystal M.
0,2 kg Cara Pils.
0,742 kg Flaket Bygg
1,676 kg Hvetemalt
1,594 kg Pilsmalt
1,820 kg Pale Malt
1,334 kg Munch. Malt
0,500 kg Hvetemalt ekstrakt
2 t. 66°C, 1/2 t. 67°C (skyll)

Humle:
50g East Kent Goldings, pellet, 5,8%, 60 minutter
26g Hallertau, pellet, 2,9%, 15 minutter
26 IBU

Krydder:
2g Knust korianderfrø(10 min)
2g Nellik(10 min)
3 stk Kanelstang(10 min)
4 ts Knuste Einebær(2 min)

Gjær:
Nottingham Tørrgjær, tørr, 11g
Vørter:
22 liter, OG 1072, FG 1013
2 dager, 18-22°C
10 dager, 18-22°C
30 dager ++, 0°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
23.09.06 (brygget)
04.10.06 (tappet)
17 liter
Tilsatt krydder

Skroll til toppen