Lys lager
1. Joakim Ruud – Bragepilsen (Oslo), A. Norsk pils
Malt:
4,7kg Pilsnermalt
0,15kg Münchenermalt
0,15kg Carapils
40 min 60°C, 40 min på 70°C
Humle:
70g Saaz Pellet 4% 60 min
35g Saaz Pellet 4% 20 min
25g Saaz Pellet 4% 2 min
35 IBU
Gjær:
Wyeast Danish lager Slurry 2 dl
Vørter:
26 liter, OG 1042, FG 1008
1 måned, 10°C
1 måned, 10°C
1 måned, 4°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
10.12.2005 (brygget)
7.01.2006 (tappet)
25 (liter)
2. Børge Osvoll – Osvolls Int. Lager #2 (Oslo), B. Internasjonal lager
Malt:
4,5kg Pilsnermalt
1kg Flaket mais
0,5kg Munchener malt
90 min. på 65°C
Humle:
51g Saaz Pellet 3,3% 60 min
11g Saaz Pellet 3,3% 15 min
22 IBU
Gjær:
2042 Wyeast Danish lager XL-pakke Flytende
Vørter:
24 liter, OG 1051, FG 1005
5 dager, 10°C
17 dager, 10°C
2 uker ++, 0°C
Filtrert: Ja
CO2: Kunstig
28.01.2006 (brygget)
05.03.2006 (tappet)
17 (liter)
3. Tom Alfred Øimo og Vemund Jensen – Fatal Fatøls pilsner (Oslo), D. Tysk pilsner
Malt:
5kg Pilsner malt
60 min. mesking ved 61°C
Humle:
90g Hallertauer hersbrucker 3,4% 60 min
35g Saaz 3,4% 10 min
31,9 IBU
Gjær:
WYeast 2308 "Munich lager" 0,5 l.
Vørter:
25 liter, OG 1051, FG 1015
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
18.12.2005 (brygget)
7.01.2006 (tappet)
24 (liter)
Mørk lager
1. John Town – Town Schwarz IV (Lier), E. Schwarzbier
Malt:
5kg Pils
500g Røykt malt
300g Havre
150g Sjokolade malt
150g Roasted barley
60min. 67-69°C
Humle:
40g Hallertaur Pellet 60 min
25g Challenger Pellet 30 min
15g Hersbrucker Pellet 0 min
38 IBU
Gjær:
Bavarian Lager Slurry 500 ml
Vørter:
25 liter, OG 1058, FG 1015
11dager, 15°C
10 dager, 15°C
17 dager, 3-5°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
10.02.2006 (brygget)
21.02.2006 (tappet)
22 (liter)
2. Gahr Smith-Gahrsen – Andrimne Münchener (Bergen), C. Münchener dunkel
Malt:
2,1kg Muntons lager malt
2kg Weyermann münchenermalt
0,5kg Weyermann caramunich
0,12kg Muntons crystal malt
0,08kg Muntons chocolate malt
68°C, 90 min.
Humle:
55g Hallertauer Hersbrücker Hel 3,5% 90 min. min
15g Hallertauer Hersbrücker Hel 3,5% 15 min. min
20g Hallertauer Hersbrücker Hel 3,5% 5 min. min
25 IBU
Gjær:
Wyeast 2206 Flytende 2l
Vørter:
24 l liter, OG 1054, FG 1017
9 dager, 9°C
25 dagr, 9°C
8 uker, 2°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
31.12.2005 (brygget)
24.01.2006 (tappet)
23 (liter)
3. Jo-Inge Paulsrud – Oktoberfest (Varteig), B. Märzen/Oktoberfestøl
Malt:
4,8kg Pilsnermalt
0,4kg Münchenermalt
0,25kg Krystalmalt
0,25kg Cara pils malt
50°C i 20 min, 66°C i 70 min
Humle:
85g Cascade Plugg 4% 60 min
65g Cascade Plugg 4% 65 min
38 IBU
Gjær:
1056 American Ale Flytende 50 ml i 1 liter starter
Vørter:
27 liter, OG 1052, FG 1009
11 dager, 19°C
7 dager, 19°C
6 uker, 19°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
01.09.2005 (brygget)
19.09.2005 (tappet)
25 (liter)
Lys ale
1. Espen Lothe – Whiteout Weizen Bamberger Rauchweiss (Florø), X. Annen: Bamberger Rauchweiss
Malt:
3,7kg Kveitemalt
1,9kg Røykmalt (Weyermann)
30 min ved 40°C, 60 min. ved 67°C
Humle:
47g Saaz Pellet 3,3% 90 min
17 IBU
Gjær:
Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen Flytende 1 liter
Vørter:
27 liter, OG 1056, FG 1014
7 dager, 19°C
14 dager, 18°C
2 mnd, 8°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
03.01.2006 (brygget)
27.01.2006 (tappet)
26 (liter)
2. Harald Hedløv – Triple A (American Amber Ale) (Tranby), F. American pale ale
Malt:
3,75kg Pale malt
1,25kg Pilsmalt
0,1kg Crystalmalt
0,1kg Carapils
66°C 1 time
Humle:
22g Northern Brewer Pellet 9,8% 60 min
6g Cascade Hel 4,9% 60 min
16g Cascade Hel 4,9% 15 min
4g Northern Brewer Pellet 9,8% 15 min
22g Cascade Hel 4,9% 0 min
35 IBU
Gjær:
Safale US-56 Tørr 11,5
Vørter:
22 liter, OG 1050, FG 1010
1 uke, 18°C
2 uker, 18°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
25.01.2006 (brygget)
15.02.2006 (tappet)
21 (liter)
3. Joakim Ruud – Blut und Weizen (Oslo), J. Weizen/weissbier (sydtysk type)
Malt:
2,5kg Pilsnermalt
2,5kg Hvetemalt
20 min på 50°C, 40 min på 60°C, 40 min på 70°C.
Brukte en dekoksjon til å nå mashout-temp.
Humle:
40g Hallertauer Pellet 2,7% 60 min
13 IBU
Gjær:
Wyeast Weihenstephaner weissen Flytende 1 liter starter
Vørter:
25 liter, OG 1048, FG 1011
1 uke, 18°C
1 uke, 18°C
1 måned, 10°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
4.02.2006 (brygget)
20.02.2006 (tappet)
24 (liter)
Mørk ale
1. Tom Alfred Øimo og Vemund Jensen – Winter solstice ale (Oslo), B. American brown ale
Malt:
3kg Mild ale
1,5kg Pale malt
0,5kg Cara amber
0,125kg Chocolate
60 min. mesking, 65°C
Humle:
60g East Kent Goldings Hel 4,6% 60 min
40g East Kent Goldings Hel 4,6% 10 min
33 IBU
Gjær:
WYeast 1275 "Thames valley" Flytende 0,5 l.
Vørter:
25 liter, OG 1050, FG 1013
7 dager, 20°C
7 dager, 20°C
2 måneder, 12°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
20.11.2005 (brygget)
4.12.2005 (tappet)
24 (liter)
2. Espen Lothe – Blackout Stout (Florø), H. Foreign stout
Malt:
5,2kg Pale malt
0,3kg Krystallmalt
0,25kg Sjokolademalt
0,25kg Svartmalt
Mesking 30 min ved 40°C og 60 min ved 67°C
Humle:
76g EKG Pellet 5,8% 90 min
10g Nordbrauer Pellet 9,8% 90 min
57 IBU
Gjær:
Wyeast 1318 London ale III Flytende 1 liter
Vørter:
28 liter, OG 1059, FG 1018
10 dager, 18°C
7 dager, 18°C
3 mnd., 8°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
06.11.2005 (brygget)
04.12.2006 (tappet)
27 (liter)
3. Tom-Anders N. Røst og Anders Henriksen – JGØ Fine Irish Stout (Oslo), G. Irish stout
Malt:
3kg Lys Spraymalt
0,4kg Roasted Barley
0,35kg Sjokolademalt
Spesialmalt mesket under oppkok til ca. 70°C
Humle:
35g Northern Brewer Pellet 9,8% 60 min
17g Northern Brewer Pellet 9,8% 30 min
30g East Kent golding Pellet 4,9% 5 min
36,5 IBU
Gjær:
1084 Irish Ale Yeast. Flytende 125 ml
Vørter:
25 liter, OG 1058, FG 1022
10 dager, 22°C
14 dager, 22°C
8 mnd, 18°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
9.06.2005 (brygget)
3.7.2005 (tappet)
22 (liter)
Sterke spesialøl
1. Espen Lothe – Tykjen (Florø), A. Barleywine
Malt:
18,5kg Pale malt
1,5kg Krystallmalt
90 min. ved 66°C
Humle:
94g Nordbrauer Pellet 10% 90 min
40g EKG Pellet 4,9% 15 min
40g EKG Pellet 4,9% 2+10 trekk min
92 IBU
Gjær:
Wyeast 1028 London ale Slurry 0,5 liter
Vørter:
25 liter, OG 1104, FG 1030
25 dagar, 20°C
25 dagar, 20°C
3 år, variabel 5-20°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
08.02.2003 (brygget)
27.03.2003 (tappet)
24 (liter)
2. Joakim Ruud – Old Dirty Bastard (Oslo), B. Old/Strong ale
Malt:
7kg Pale malt
0,4kg Mørk crystalmalt
0,1kg aromatic malt
0,250kg Melassesukker (i bryggekjelen)
35 min 62°C, 40 min 72°C
Humle:
70g EK Goldings Pellet 5,2% 60 min
20g EK Goldings Pellet 5,2% 20 min
20g EK Goldings Pellet 5,2% 20 min
40 IBU
Gjær:
Wyeast Thames Valley Flytende 2 liter starter
Vørter:
23 liter, OG 1078, FG 1017
4 uker, 20°C
2 uker, 20°C
8 måneder, 8-14°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
11.05.2005 (brygget)
6.06.2005 (tappet)
22 (liter)
3. Lars Bjørnstad og Espen Haavardsholm – Nissefluid (Oslo), M. Norsk juleøl
Malt:
24kg Munchenermalt ekstra lys (Petit)
1,2kg Krystallmalt 60 L
0,6kg Caramunich (Petit)
0,6kg Carapils dextrine malt
0,25kg Sjokolademalt
67°C i en halvtime, 69-70°C i en halvtime
Humle:
116g Saaz Pellet 3,3% 60 min
88g Perle Pellet 5,5% 60 min
100g Saaz Pellet 3,3% 5 min
25 IBU
Gjær:
Wyeast European Lager Flytende XL i 3 liter starter
Vørter:
85 liter, OG 1068, FG 1016(?)
2 mnd, 9°C
1 mnd, 9°C
4 mnd, 6°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
12.08.2005 (brygget)
nov 2005 (tappet)
80 (liter)
Publikumsfavoritt
1. Joakim Ruud – Blut und Weizen (Oslo), J. Weizen/weissbier (sydtysk type)
Malt:
2,5kg Pilsnermalt
2,5kg Hvetemalt
20 min på 50°C, 40 min på 60°C, 40 min på 70°C.
Brukte en dekoksjon til å nå mashout-temp.
Humle:
40g Hallertauer Pellet 2,7% 60 min
13 IBU
Gjær:
Wyeast Weihenstephaner weissen Flytende 1 liter starter
Vørter:
25 liter, OG 1048, FG 1011
1 uke, 18°C
1 uke, 18°C
1 måned, 10°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
4.02.2006 (brygget)
20.02.2006 (tappet)
24 (liter)
2. Lars Bjørnstad og Espen Haavardsholm – Nissefluid (Oslo), M. Norsk juleøl
Malt:
24kg Munchenermalt ekstra lys (Petit)
1,2kg Krystallmalt 60 L
0,6kg Caramunich (Petit)
0,6kg Carapils dextrine malt
0,25kg Sjokolademalt
67°C i en halvtime, 69-70°C i en halvtime
Humle:
116g Saaz Pellet 3,3% 60 min
88g Perle Pellet 5,5% 60 min
100g Saaz Pellet 3,3% 5 min
25 IBU
Gjær:
Wyeast European Lager Flytende XL i 3 liter starter
Vørter:
85 liter, OG 1068, FG 1016(?)
2 mnd, 9°C
1 mnd, 9°C
4 mnd, 6°C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
12.08.2005 (brygget)
nov 2005 (tappet)
80 (liter)
3. Are Vattekar og Espen Harbitz – Forbidden Peak Ale (Oslo),
Malt:
8,5kg Pale Ale
250g Crystal 60
67°C i 60 min, 75°C i 20 min
Humle:
45 gr.Northern Brewer 9,8% i 60 min
30 gr.Northern Brewer 9,8% i 30 min
25 gr. Cascade 5% i 10 min
45 gr. Cascade 5% i 0 min med 20 min trekk
Gjær:
Wyeast 1968 London ESB
Vørter:
40 (liter)