Norgesmester: Andreas Rosén, Julebock 2019
Julebock 2019 er en dobbelbock med kraftig maltsmak, mye fylde og godt balansert med tydelig bitterhet. Aromaen preges av karamell og fruktighet.
Last ned oppskrift og dommernes vurdering her.
2. plass: Øyvind Svanæs, Mayback
Mayback er en helles bock (maibock) som har middels maltsmak, som preges av lyse maltsorter. Det er godt med bitterhet og forsiktig aroma av brødskorpe.
Last ned oppskrift og dommernes vurdering her.
3. plass: Svein Erik Kvamsdal, Helles med forsiktighet
Helles med forsiktighet er en helles bock (maibock) som har noe maltaroma fra lys malt. Smaken er kraftig med mye sødme og en del bitterhet.
Last ned oppskrift og dommernes vurdering her.
Øvrige finaleplasseringer
Plass | Sum poeng | Snitt | Brygger | Ølnavn | Øltype |
1 | 129 | 43,0 | Andreas Rosén | Julebock 2019 | 3C Doppelbock |
2 | 120 | 40,0 | Øyvind Svanæs | Mayback | 3A Helles bock/maibock |
3 | 119 | 39,7 | Svein Erik Kvamsdal | Helles med forsiktighet | 3A Helles bock/maibock |
4 | 117 | 39,0 | Trond Rasmussen | Allmighty | 3C Doppelbock |
5 | 114 | 38,0 | Johnny Skinstad | Santa’s Christmas | 3E Klassisk norsk juleøl |
6 | 113 | 37,7 | Tom Erik Roberg | Kong Vinter | 2B Wiener |
7 | 110 | 36,7 | Jan Henrik Jørgensen | Schwarzbier | 2F Schwarzbier |
Last ned dommerskjemaer fra finalen her.
Innledende runder
Komplette resultatlister fra innledende runder er tilgjengelig her: https://drive.google.com/file/d/1xVDzFtGe4Sf7vvrQYXLZuvYSZ0aJlOHP/view