1. plass
Duo juleøl 2001
DJU001
Ørjan Moe og Eivind Kolstad
Malt
5,4 kg Pilsmalt
7 kg Munchenermalt
0,5 kg Krystallmalt
0,025 kg Roasted Barley
25min v/55gr, 65min v/70gr, Utmesking 90min. v/80gr.
Humle
55g Perle Pellet 6,5 % 92 min
28g East Kent Golding Plugg 5,1 % 20 min
10g Perle Pellet 6,5 % 7 min
28g Saaz Plugg 2,8 % 7 min
25,4 IBU
Gjær
Dansk Pilsgjær Flytende 0,8 liter
40 liter, OG 1067,6, FG 17
Brukt 5 gr. Irish moss i vørten 17 min. før ferdig kokt.
2. plass
Smedstads klassiske juleøl
ØØØ 333
Fam. Gundersen, Oddvar Kåsa
Malt
25 kg Muncnermalt
19,2 kg pilsnermalt
2,2 kg Crystalmalt
Humle
300g East Kent Golden Pellet 5,2 % 90 min
100g Fuggle Plugg 3,8 % 90 min
50g Saaz Pellet % 10 min
50g Challenger Pellet % 10 min
32 IBU
Gjær
Trio Bryggerier Slurry 1,5 liter
152 liter, OG 1065, FG 1010
3. plass
Bogstadveiens Julebryggeris Bjellebrygg nr 31
BVB031
Svein Olav Mytting
Malt
2265 g light malt extract
770 g wheat malt extract
500 g crystal malt
325 g light caramel malt
55 g smoked malt
70C for 45 minutes
Humle
20 gg Nordbrauer Pellet 10 % 60 min
42 gg Saaz Pellet 2,8 % 15 min
14 gg Saaz Pellet 2,8 % 5 min
24 IBU
Gjær
2206 Wyeast starter Flytende 2,5 liter
18 liter, OG 1060, FG 1021
2 strøkne teskjeer nellik-krydder tilsatt ved 5 min.