Viktige datoer
- Påmelding begynner 7. februar og frist for innsending er den 6. mars.
- Deretter pakkes ølet om på paller som sendes før påske til de ulike stedene som i år dømmer de ulike klassene.
- Så blir alle øl bedømt lokalt i uke 14, 15 og 16 og norgesmestere kåres.
- NM-vinnerne varsles og bes om å sende inn øl til kåringen av Årets hjemmebrygger i uke 18.
- Dømmingen av årets hjemmebrygger skjer i uke 20.
- Nytt av året er et påfølgende nordisk mesterskap i hjemmebrygging. De to beste hjemmebryggerne og ølene deres fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island møtes på Rogaland Ølfestival 22. juni 2024, og en nordisk mester kåres.
- Årets hjemmebrygger vil få brygge et øl kommersielt hos Haandbryggeriet i Drammen etter nærmere avtale.
Konkurranseklasser og øltyper 2024
Det kan sendes inn bidrag i henhold til alle øltypedefinisjonene til Norbrygg. De er publisert her: https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/
Som vanlig er det slik at bidrag i klasse 13 dømmes sammen med øltypen som er «basisøl» for bidraget. En fatlagret engelsk barleywine sendes derfor inn i type 13 C og dømmes sammen med type 5 H.
Konkurranseklassene er i år:
A (1 Lys lager)
B (2 Mørk lager + 3 Bock)
C (4 Lys ale)
D (5 Mørk ale)
E (6 IPA)
F (7 Hvete + 11 Syrlig)
G (12 Norsk tradisjonsøl)
H (8 Porter/Stout)
I (9 Belgisk Lys og 10 Belgisk mørk)
Konkurranseregler, krav til flasker og bokser, emballasje og innsending finner du på samlesiden for NM 2024.