Vinneroppskriftene

Nr 1: Tørstige Tomte-Troll Jule-øl
SAF 021

Atle Holgar
Tørstige Troll Bryggelag

Malt
5.0 kg Pale                malt  Muntons
0,4 kg Crystal               "            "
0,4 kg Cara Pils            "            "
0,1 kg Cocolade           "            "
1,0 kg Caramunch       "    Weiermann
Stegmesket; 55gr. 10 min. 68 gr. 90 min.

Humle
55g Nor Bruer Pellet 5,7 % 60 min
30g Styrian Golding Pellet 4,5 % 20 min
40g Styrian Golding Pellet 4,5 % 7 min
25,3 IBU

Gjær
Czech pils,   Wyeast Flytende 1 pk 50 ml.

Vørter
30 liter, OG 63, FG 14

14 dager, 12-13 C
25 dager, 4 C
10 dager, 12 C
Filtrert: Ja
CO2: Kunstig

9. sept. 2004 (brygget)
24. sept (tappet)
25 (liter)
 

Nr 2: Julebokk 2004
PHS 007

Tore Bjørgo og Arild Gjerdseth
Drammen Ølbryggerlaug

Malt
15 kg münchnermalt
15 kg pilsnermalt
1,6 kg krystallmalt
1 kg Carared
0,7 kg carapilsner

0,26 kg sjokolademalt
1 time 20 min. på 67 grader C

Humle
126g Nordbrauer Pellet 10,0 % 60 min
85 g Saaz pellet 2,7 % 20 min
45g Hallertau Hersbrücker Pellet 2,0 % 10 min
30g Irish moss 20 min
27,1 IBU

Gjær
Wyeast Danish Lager 2042 Flytende 125 g + 1 l. vørter

Vørter
100 liter, OG 1067, FG 1010

2-3 uker, 10-12 C
1 uke, 16 C
1 uke, minus 2-3 C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

10.09.04 (brygget)
5.10.04 (tappet)
94 (liter)

Nr. 3: Frekke frøken
FCL571

Børge Osvoll

Malt
0,2 kg Roasted Barley
0,5 kg Krystallmalt
0,3 kg Carapils
3 kg Munchenermalt
500 gr. Spray malt light.
0,93 kg Hvetemaltekstrakt
90 min. på 65-70 grader

Humle
20g Nordbrauer Pellets  Pellet 10 % 60 min
5g Nordbrauer Pellets  Pellet 10 % 15 min
10g Hallertau Pellet 3,1 % 15 min
15g Hallertau Pellet 3,1 % 5 min
26 IBU

Gjær
Wyeast Czech pils Flytende 3 dl.

Vørter
23 liter, OG 1.055, FG 1.011

4 dager, 9 C
20 dager, 9 C
6 uker ++, 0 C
Filtrert: Ja
CO2: Kunstig

19.03.04 (brygget)
22.05.04 (tappet)
18 (liter)

 

Skroll til toppen