Norbryggs dommereksamen foregår på nett og ved en bedømmelse av et tilsendt øl. Eksamen er som kjent tricky saker, derfor er det viktig at du leser følgende informasjon nøye:
De som har deltatt på dommerkurs i 2018 og tidligere men ikke har tatt eksamen må registrere seg på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd5QMimnAbZQF9vv–el3L8-b2kP2W8-bKiqCer2DkmaR0hUw/viewform innen 16. juni kl. 20:00.
De som har deltatt i dommerkurset i 2019 trenger ikke å registrere seg.
Sørg for at du har riktig hjemmeadresse registrert på https://norbrygg.hypersys.no/ hvis ikke får du ikke øl å bedømme i posten!
Teorietisk eksamen er nettbasert og består av 48 spørsmål
- Hvert spørsmål har 4 alternativer der bare 1 er riktig. Man kan bare velge 1 alternativ på hvert spørsmål.
- Grensen for å bestå eksamen er ved 34 riktige spørsmå.
- Spørsmålene må besvares i løpet av en 60 minutter. Hvis du har startet eksamen kan du ikke pause den.
- Deltagerne får tilsendt en tilgangskode på epost på forhånd (i løpet av søndag 16. juni).
- Hver deltager får ett forsøk.
- Eksamen blir publisert i løpet av mandag 17. juni og vil være tilgjengelig til og med søndag 7. juli.
- Eksamen er «lukket bok», og vi håper at deltagerne ikke bruker andre informasjonskilder enn det de selv husker.
- Vi håper også at deltagerne ikke sprer spørsmålene, da det er mye jobb å finne på gode spørsmål…
- Pensum er det som har blitt forelest på dommerkurs og delt ut av materiell.
Praktisk eksamen er bedømmelse av et øl
- Du får tilsendt et øl i posten og oppgitt hvilken type det er.
- La ølet stå i kjøleskapet i 2 dager, og bedøm så ølet med å bruke Norbryggs dommerskjema.
- Ta bildet av skjemaet (f.eks med appen Office Lens) eller scan, og send inn til domkom@norbrygg.no.
- Fristen for bedømmelse kommer oppgitt i pakken med flasken.
Resultatet av teoretisk eksamen kommer automatisk når du har besvart spørsmålen, den praktiske kommer seneste noen dager etter 7. juli (vi prøver å få til dette fortløpene).
Alle spørsmål rettes på epost til domkom@norbrygg.no. All oppdatert informasjon blir lagt ut på denne siden fortløpende (med datostempling og oppdatert tittel på siden).
Lykke til på eksamen!