Årets hjemmebrygger 2015

Årets hjemmebrygger er Petter Fornes, med ølet Bahrainer Weisse. Ølet er en berliner weisse, og både Petter og ølet sendes til finalen i Skandinavisk mesterskap i København den 30. mai. Han får også tilbud om å brygge ølet (eller en variant av det) hos Nøgne Ø. 2. plass gikk til Tarjei Skeie og 3. plass gikk til Kåre Kristiansen.

Dommerne kommenterer at ølet er ekstremt typeriktig og at det er fyldig og komplekst til tross for at ølet er så lett. Det har en kompleks surhet og er veldig lettdrikkelig. Det er meget sjelden at et øl får så høy poengsum som dette.

NM i hjemmebrygging arrangeres hvert år, og skjer ved at ivrige og dyktige hjemmebryggere sender inn ølene sine til sertifiserte øldommere i Bergen, Bodø, Oslo, Stavanger og Trondheim. Konkurransen går på typeriktighet, slik at de ser etter om ølet er riktig laget i forhold til f.eks hvordan en India Pale ale skal smake. Dommerne kårer de beste ølene og sender vinnerne videre til landsfinalen.

Landsfinalen skjer under Norbryggs hjemmebryggerhelg, der forelesere fra kjente bryggerier og ølprodusenter har foredrag. I år arrangeres dette med stor hjelp fra Hansa-Borg Bryggerier i Bergen. Alle klassevinnerne får sponset reise og opphold, og får gavekort fra Bryggeland og Bryggselv.

I landsfinalen dømmes klassevinnerne mot hverandre av erfarne øldommere, og vinneren av disse blir kåret til årets hjemmebrygger. Vinneren og ølet blir så sent videre til Skandinavisk mesterskap i København, der de Svenske og Danske vinnerne møtes.

Vi gratulerer!

Skroll til toppen