Artikler om hjemmebrygging

articles.gifNettsiden til Norbrygg tilbyr flere titalls artikler om hjemmebrygging. Disse artikler er for det meste skrevet av medlemmer og er samlet opp i løpet av de siste 10 år. Vi anbefaler alle hjemmebryggere, og spesielt nybegynnere i hobbyen, til å lese artiklene for å få en mer helhetlig forståelse av prosessene som utgjør ølbrygging. Samtidig så svarer artiklene mange spørsmål som man måtte ha, og dersom det ikke et tilfellet så kan man selvfølgelig søke på forumet eller spørre andre hjemmebryggere som er registrert på forumet. Husk: du trenger ikke være medlem i Norbrygg for å kunne delta i diskusjoner på forumet.

Likevel så lønner det seg å være medlem i Norbrygg, siden du som medlem vil få adgang til en del av forumet som inneholder en hel del nyere artikler. Artiklene gir uttømmende informasjon omtrent et spesifikt tema og er skrevet av hjemmebryggere både i og utenfor Norge. Nesten alle artikler er på norsk og bruker det metriske system, du slipper altså å forholde deg til – for oss – uvante eller ukurante måleenheter.

Siden desember 2007 er det lagt ut artikler som omhandler følgende temaer (her i alfabetisk rekkefølge):

Skåre  Stemmer  Tema/tittel
4,00

1

CO2
3,00

6

Beregning og måling av IBU
3,50

12

Bryt 1020-grensen! (om dårlig utgjæring)
3,67

6

Dekoksjonsmesking kontra infusjonsmesking
3,59

17

Den optimale gjærstarter
3,44

9

En innføring i gjær med Chris White
3,20

5

Enzymer og øl
2,80

5

Krydder
3,60

5

Mesking
2,82

11

Oxygenation and Pitch Rates (eneste artikkel på engelsk)
3,75

8

Ulike beluftningsmetoder og deres effekt på oksygenopptak

Hvis du har en konto på forumet og har fått tildelt status som medlem i Norbrygg vil du kunne klikke på linkene og få opp artiklene med én gang. Hvis du som medlem i Norbrygg likevel ikke får opp artiklene, selv om du er logget inn, si så ifra til informasjonsansvarlig i Norbrygg for å få ordnet opp i dette.

Artiklene blir fortløpende vurdert av leserne, slik at man kan se hvor stor pris som settes på hver og en. Det finnes fire valgmuligheter for hver artikkel, og foran hver artikkel i listen ovenfor finner du den gjennomsnitlige skåringen, der 1 betyr ‘jeg datt helt ut’ og 4 betyr ‘kjempespennende’, fulgt av antall stemmer. Huk gjerne også av for skåringen du mener passer best.

Ønsker du selv å bidra med interessante artikler, nøl ikke og ta kontakt med informasjonsansvarlig for videre oppfølging!

Skroll til toppen