Avstemning om deltakelse i NM2008

Denne avstemning var satt opp for å få en idé om hvor mange deltakere vi kan forvente, og hvor mye øl de stiller opp med. Vi er klar over at avstemningen bare gir en viss antydning, og vi håper derfor på massiv deltakelse, også fra våre ferskere medbryggere!

For å gå rett på saken, her kommer spørsmålet en gang til:

Skal du delta i NM2008?

Besøkere av nettsiden vår fikk anledning til å stemme mellom 21. desember 2007 og  1. februar 2008. Totalt antall deltakere i avstemningen er 44.

Det var gledelig å se at litt under halvparten (37% + 9%) svarte at de skulle delta! Hvis vi bare skulle gå ut fra de som tok seg tiden å delta i avstemningen, så kan vi gå ut fra 46% av totalt antall avstemningsdeltakere, som da blir 20! Vi får da regne med at en del deltakere i NM ikke har vært med å stemme, slik at vi kan forvente flere titalls forskjellige flaskeøl, et godt resultat!

De som tvilte (20%) på om de skulle delta har forhåpentligvis brygget nok til at de likevel vil ha mulighet til å delta. Det er også godt å få smakt ferskt øl, og selv om det er under 2 måneder igjen så er det fremdeles mulig å brygge en god fersk ale med godt humlepreg, eller en weizen eller witbier som uansett ikke trenger å klarne. Dermed håper vi å overbevise nestsiste gruppe (14%) at også de kan ta sleiven i hånden, kverne sin malt og presentere øl til flaskekonkurransen eller/og publikums favoritt.

Siste gruppe (20%) deltar som regel ikke. Det kan være forskjellige grunner til det. Kanskje de bare såvidt har begynt med hobbyen og er litt skeptiske til å la øvde ganer bedømme ølet. Eller bryggeren ønsker ikke sende ølflasker i posten. Eller så har de holdt på med ølsett og må de ennå ta steget til ekstrakt- eller maltbrygging. Vi vet ikke. Men forhåpentligvis så tør denne 20% å ta steget ved NM2009 når de føler seg trygge nok til å delta etter å ha blitt litt mer erfaren.

Vi håper alt i alt på stor deltakelse og oppmøte under NM2008, lørdag den 5. april 2008 i Studentersamfunnet Bislet i Pilestredet (gamle Frydenlund Bryggeri), Oslo!

NB: Ny avstemning er tilgjengelig på nettsiden vår. Stem i vei!

Skroll til toppen