Avstemning om kunnskapskilder til hjemmebrygging

Denne avstemning var satt opp for å få vite hvor besøkere til nettsiden vår henter informasjon om hjemmebrygging ifra. Det finnes jo mange kilder og i Norbrygg er vi interessert i å være den primære kilden til nyttig og brukervennlig informasjon omkring hobbyen som knytter oss sammen.

Spørsmålet var:

Hva er din primære kilde for kunnskap om hjemmebrygging?

Besøkere av nettsiden avga totalt 36 stemmer i tidsrommet 3. februar 2008 og 10. mars 2008.

Kilden som topper statistikken er forumet til Norbrygg. Det er hyggelig å se at forumet brukes hyppig til all slags spørsmål om hjemmebrygging og at det settes pris på. Vi vil videre arbeide med å holde forumet oversiktelig med lav terskel til nybegynnere samtidig som å gi plass til mer avanserte temaer.

På delt nummer to finner vi boken 'Moderne Hjemmebrygging', skrevet av Espen A. Haavardsholm (styremedlem i Norbrygg) og Lars Bjørnstad (tidligere styremedlem). Boken er den eneste som på norsk beskriver det man bør vite om hjemmebrygging, samtidig som det gir tekniske tips om hvordan du kan bygge et bryggerioppsett. Medlemmer i Norbrygg får rabatt på kjøp av boken. Se også: www.hjemmebrygging.com

På samme plass finner vi 'andre bøker'. Den amerikanske dollaren gjør at det er billig å bestille bøker fra USA der hjemmebryggingen ruver. Ta en titt på Amazon.com og se etter bøker til bl a Ray Daniels, Noonan, Randy Mosher mm. Der er det mye interessant lesestoff å finne!

Videre finner vi 'andre nettsider/fora'. Det finnes et økende antall nettsider og fora som omhandler hjemmebrygging. Se også 'Linker' øverst på denne siden.

På femte plass finner vi 'Venner/Familiemedlemmer'. Så ikke alle tar all informasjon fra 'trykte medier'. Spesielt tradisjonen for maltbrygging på Vestlandet er én som går fra generasjon på generasjon.

På siste plass finner vi 'nettsiden til Norbrygg'. Dette er kanskje ikke så overraskende siden det meste av aktuell og ny informasjon er å finne på forumet. Mens temaer som er direkte knyttet til selve hjemmebryggingen finnes på forumet, vil nettsiden rette seg mer mot nyheter omkring hobbyen og foreningen, samt være et portal til folk som er interessert i hobbyen. Nettsiden er Norbryggs ansikte utad og vil også oppdateres med informasjon som angår selve bryggingen etter hvert.

Det er hyggelig at besøkere til nettsiden vår tar seg tid til å stemme i avstemningene, stå på! Ny avstemning er på vei!

Skroll til toppen