Evaluering av innsendt øl

Dette er et tilbud til Norbryggs medlemmer, og er opprettet på oppfordring fra våre medlemmer. Opplegget er at folk som ønsker å få en nøytral vurdering av sitt øl, uten å måtte delta i NM/juleølkonkurransen eller vente på slike arrangementer, kan få dette ved å sende inn én eller to flasker til Norbrygg. Spesielt nybegynnere vegrer seg kanskje (ofte uten grunn!) for å sende inn øl til konkurranser før de vet om produktet holder mål. Tilbudet er spesielt tiltenkt denne gruppen, men alle medlemmer kan selvfølgelig benytte seg av det.

Tjenesten er selvfølgelig gratis for Norbryggs medlemmer, men du må betale portoen selv for sending av flasken, og evalueringsrapporten i retur. Ikke-medlemmer som ønsker å benytte tjenesten må først melde seg inn! Vi har også fått hjelp av personer i Bergen, Kongsberg, Kristiansand, Oslo og Trondheim slik at ølet også kan leveres personlig. Med dette håper vi at innlevering av øl vil gå lettere.

Tilbudet er ment for at de som ønsker det skal kunne få nøytral tilbakemelding på ølet uten at det må sendes inn til en konkurranse. Sendes oppskrift og fremgangsmåte også inn kan vi komme med forslag, og andre tips, som kan forbedre ølet.

Slik gjør du:

  • Send en e-post til smaking@norbrygg.no
  • Du får kontaktinformasjon til den nærmeste hjelperen
  • Kontakt hjelperen for å avtale overlevering av ølet (personlig eller per post)
  • Vent tålmodig (for å kunne gi best mulig tilbakemelding vil vi helst samle flere dommere som kan evaluere ølet sammen – dette kan ta litt tid)
  • Du får så en vurdering av ølet tilbake sammen med forslag til hva du eventuelt kan forbedre

Du må sende inn minimum 1 x 0,5 l flaske eller 2 x 0,33 l flasker. Sammen med flasken, eller i e-posten, må du sende inn mest mulig informasjon om ølet (oppskrift, fremgangsmåte, hva du liker og ikke liker med ølet og om det er noe spesielt du ønsker å få hjelp til eller tilbakemelding på). Sender du flasken i posten kan det være lurt å se her for tips til hvordan den beskyttes mot støt i posten.

Vi håper du som medlem vil benytte deg av tilbudet!

Skroll til toppen