Delta i NM i Hjemmebrygging 2008

Det er ikke lenge til NM2008, Norges eneste riksomspennende konkurranse hvor hjemmebryggere fra hele landet ivrer om å bli norgesmester i hjemmebrygging. Som i tidligere år får man delta i 5 klasser i flaskekonkurransen samt konkurrere om publikums favoritt. De tre brygg som oppnår flest poeng i flaskekonkurransen vil få delta i SKM (Skandinavisk Mesterskap) i Hjemmebrygging den 18.05.2008 i Århus, Danmark! Ifjor var det danskene som stakk av med seieren, kanskje det blir Norge denne gangen?

Så, hvorfor delta i NM i Hjemmebrygging? Er ikke det bare en konkurranse eksklusivt for den ypperste toppen, de semiproffe hjemmebryggere som vet akkurat hvilken humletype som passer til hvilken underklasse, som teller gjærcellene for hånd, som bruker dyrt utstyr og har flere hyllemeter med brygglitteratur i skapet? Glem det! NM i Hjemmebrygging er for álle som brygger øl hjemme, uansett metode, bakgrunn eller forkjærlighet for visse øltyper. Også brygg laget av maltekstrakt og spraymalt er tillatt i konkurransen!

Det vil si at også du kan delta! Har du nettopp startet med hobbyen så kan det knapt tenkes en bedre anledning til å få ølet sitt testet av utdannede ølsmakere (medlemmene i dommerpanelet) eller av en stor og divers mengde besøkere som kan gi brygget ditt mange poeng i publikums favoritt-klassen. I denne konkurransen finnes det ingen tapere, for alle vil få konstruktive tilbakemeldinger om ølet sitt! Dommerne er oftest erfarne hjemmebryggere selv, som vet hvor skoen trykker. Så dersom du deltar i flaskekonkurransen så vil de være behjelpelige med å melde fra om kanskje meskeskjemaet trenger en justering, om det har vært hygieniske avvik, om gjærtypen passet godt, eller om du bør vurdere andre aspekter som kan gjøre ølet ditt enda bedre.

Norbrygg er for tiden i gledelig vekst og det er bra for hobbyen og hjemmebryggersamfunnet at flere slutter seg til og prøver denne spennende hobbyen. Vi oppfordrer derfor såvel våre nye medlemmer som vår erfarne garden til å delta i årets NM i flest mulig klasser. Så har du noe øl stående fra tidligere brygg, hold av 7 flasker (4 til NM og 3 til SKM dersom brygget havner bland de 3 beste) og send dem inn eller lever dem hos anvist person i Norbrygg! Har du ingen øl å levere: BRYGG mens du ennå kan! Med ca 10 uker igjen er det nok tid til å brygge noen herrlige brygg. Hold av noen flasker og tropp gjerne opp med resten av brygget i fat/kasse for å delta i publikums favoritt-klassen ved selve arrangementet. Mer informasjon om hvor mange flasker som må leveres, samt hvem som tar dem imot ved evt personlig oppmøte, konkurranseregler m.m. kommer senere på nettsiden til Norbrygg.

Før vi glemmer det: deltakelse i flaskekonkurransen til NM2008 er GRATIS for medlemmer i Norbrygg! Tidligere kostet deltakelse 50 kroner per brygg for medlemmer og 100 kroner for ikke-medlemmer. Og dersom du deltar i klassen publikums favoritt, hvor du stiller med minst ett (cornelius-)fat eller tilsvarende mengde (18 l) i flasker, får du og én venn/følge gratis adgang.

Er du flittig med data eller pensel, og lager du gjerne etiketter for dine brygg, delta så gjerne i etikettkonkurransen! Man har anledning til å delta med én etikett per brygg man deltar i NM med.

Det er ikke utarbeidet ny forhåndsinformasjon til NM2008 ennå, orienter deg enn så lenge gjerne med hjelp av fjorårets informasjon under 'Konkurranser' i menyen. Lykke til!

Skroll til toppen