Deltagelse i juleølkonkurransen

Vi har konkurranser i to forskjellige flaskeklasser:

1. Tradisjonelt norsk juleøl
2. Spesialjuleøl

Klassen for tradisjonelt norsk juleøl er den samme vi har hatt de siste årene, og klassen for spesialjuleøl er en vid klasse som skal fange opp alt annet juleøl, som overgjærede varianter, krydrede øl, spesielt sterke juleøl, etc. Hvis du deltar i klassen for spesialjuleøl er det viktig at du angir en nærmere beskrivelse av ølet, f.eks. «krydderøl», «julebokk» eller «juleale». Se typedefinisjoner lenger ned på siden

Merk at alt øl over OG 1.070 SKAL meldes på i klasse 2. Spesialjuleøl!
Det er anledning til å delta med max 2 øl per brygger i hver underklasse.

Etikettkonkurranse

I år vil det som før avholdes en etikettkonkurranse. Her er det om å gjøre å lage den fineste øletiketten. Man har anledning til å stille i etikettkonkurransen med opptil én etikett per øl som man deltar i konkurransene (gjelder både PF og flaskeølkonkurransen)  med. Det er ikke anledning til å delta med etiketter som ikke hører til øl som deltar i konkurransene. Etiketten skal være utformet av bryggeren selv, eller noen som står bryggeren nær (med begges samtykke). Rene kopier av bryggerietiketter godtas ikke. Deltakeren må selv printe ut etiketten(e), klippe dem til riktig størrelse og legge den/dem i en egen konvolutt som sendes med flaskene/fatet. Konvolutten merkes med «Etikettkonkurranse» samt koden(e) på de øl som etiketten(e) tilhører. Det skal også krysses av for deltakelse i etikettkonkurransen på de respektive øls påmeldingsskjemaer. Etikettene skal sendes inn på forhånd i formatet JPG.

Premiering

Petit Agentur sponser premier i både flaskekonkurransene og publikumsfavoritt, og kommer også på arrangementet, så der kan dere både forhåndsbestille og få gjort noen impulskjøp.

Flaskekonkurransen (2 klasser, tradisjonelt juleøl og spesialjuleøl):
1.plass: Gavekort på 1000,-
2. plass: Gavekort på 800,-
3. plass: Gavekort på 500,-

Vinneroppskriften i spesialjuleølklassen vil i tillegg bli brygget av vinneren sammen med Jørn på Klostergården Håndbryggeri, slik at ølet er klart til neste jul. Det tas forbehold om praktiske tilpasninger.

Publikumsfavorittkonkurransen:

1.plass: Gavekort på 2000,-
2.plass: Gavekort på 1500,-
3.plass: Gavekort på 1000,-
4.-10.plass: Gavekort på 300,-
I tillegg vil alle på 1.-6.plass få et 9-liters Corneliusfat hver, kjøpt av Norbrygg fra Petit til hyggelig penge.

Etikettkonkurransen:

1.plass: Gavekort på 800,-
2.plass: Gavekort på 600,-
3.plass: Gavekort på 400,-

Om påmelding til flaskeølkonkurransen

Alle flaskebrygg må være påmeldt, betalt (gjelder ikke-medlemmer) og innsendt eller levert innen fredag 28. oktober 2011. Er ikke avgiften betalt innen denne dato må man påregne at ølet ikke vil bli bedømt. Påmelding foregår ved hjelp av vårt digitale påmeldingsskjema. Vi setter pris på om du angir om du deltar i Publikums Favoritt, og i motsetning til NM i hjemmebrygging så vil 8 liter (en kasse) eller 9 liter (et lite corneliusfat) kvalifisere til deltakelse i denne kategorien.

Påmeldingsavgift

kr 0,- per flaskebrygg for medlemmer av Norbrygg
kr 100,- per flaskebrygg for ikke-medlemmer (følg link etter påmelding av ølet)

Innlevering

Påmeldte flasker kan sendes per post og må være sendt innen fredag 28.10.2011 til:

Anders Christensen
Breidablikveien 134
7020 Trondheim

Skal du levere ølet i Breidablikkveien, må du avtale tidspunkt direkte med Anders på telefon 918 97 181.

Om flaskene

Rundt hver flaske festes etikettene (som du skriver ut etter påmelding) med strikk. 
Det skal leveres inn 4 stk flasker à 0,33 liter per påmeldte flaskebrygg.

Kun vanlige norske brune 0,33 l ølflasker som passer ned i standard norske grønne ølkasser skal benyttes! Dette for å lette håndteringen av flaskene. 
Tips for pakking av flaskene: Hver flaske bør pakkes inn individuelt, f.eks. med et par runder med bobleplast, som festes slik at flasken er helt dekket. Det er ikke noe poeng å surre hele flasken inn med tape, det gjør det bare vanskelig å pakke den ut. Når hver flaske er individuelt emballert, kan de ikke klirre mot hverandre. Det er i hovedsak kontakt mellom flaskene som fører til at de knuser, ikke at esken som en helhet får støt. De innpakkende flaskene plasseres så i en eske, der man fyller opp med mer materiale for å hindre at flaskene beveger seg rundt. Bruk gjerne bobleplast her også. Avispapir, spesielt hvis det ikke er godt krøllet, er svært lite effektivt! Løse isoporchips er heller ikke særlig effektivt, da flaskene lett kan vandre gjennom chipsen, og heller ikke noe trivelig å pakke ut. Esken bør ikke være størst mulig, det gjør den bare vanskelig å håndtere. Videre er det ikke noe poeng å surre hele esken inn med tape. Et par biter tape strategisk plassert over eskens åpning/lukkemekanisme er nok. Hvis esken i utgangspunktet er i så dårlig forfatning at man må tape over alle eskens skjøter for at den skal holde seg sammen, er den sannsynligvis ikke egnet. Postens Norgespakker kan anbefales. Håper disse tipsene fører til et minimum av knuste flasker, samt en lettest mulig håndtering for arrangørene!

Skroll til toppen