Dommerbrev 2016-05

Dommere ønskes

Festivalsommeren står for døren, og det er en rekke festivaler og konkurranser som ønsker bistand fra Norbryggs øldommere. Vi legger de ut påhttp://norbrygg.no/dommer fortløpende.

Hvis du er interessert i å bli med har vi laget etpåmeldingsskjema der vi kan registrere hvem som kan bli med, slik at vi vet litt om hvordan vi må håndtere dømmingen.

ÅsMart’n, Akershusmesterskap, 11. juni på Ås

Dette er en ny konkurranse som neste år kommer til å være en konkurranse i typeriktighet. Påmeldingen har startet som en PF, men de ønsker ølfaglig bidrag til å kåre en verdig vinner som skal brygges til å bli festivalølet til neste års ÅsMart’n. Det er satt opp en begrensning i antallet deltakere, slik at man ser for seg to innledende runder og så en en kort finale.

Kriteria for vinneren er som følger:
– Bryggeteknisk godt håndverk
– Passe godt til festivalmat og som tørsteslukker på en sommerfestival
– Kan godt være et spennende og nyskapende øl, som åpner øynene for festivaldeltagerne om hva som finnes i ølverdenen

ÅsMart’n dekker reise fra Oslo-området, mat, inngang på festivalen og evt inngang på konsertene på kvelden på Ås. Se http://xn--smarten-dxa.no/program-2/program-lordag-11-juni/ for mer info.

Stavsbrygg, Østlandsmesterskap, 20. august på Tretten

Dette er en vanlig konkurranse som dømmes etter typeriktighet. Hvis det blir veldig mange deltagere kommer vil til å kjøre dømming av innledende runder i Oslo i ukene før, og så finale på Tretten. Stavsbrygg er en veldig hyggelig ølfestival, og opphold og reise for dommerne dekkes. Om all dømming skjer på Tretten eller om det må forhåndsdømmes i Oslo avhenger av hvor mange dommere som kan bli med til Tretten.

Sørlandsmesterskapet, 10. september i Grimstad

Dette er også en vanlig konkurranse som dømmes etter typeriktighet, og vi håper at vi får til all dømming i Grimstad. Det er også åpent for tilreisende dommere! Mer info kommer om dømming i ukene før.

Andre nyheter

  • Husk at det som alltid er mulig å arrangere lokale smakesamlinger, Norbrygg dekker 200,- pr dommer som deltar.
  • Det er for tiden tomt for usmakepiller, men ny batch er straks i bestilling (vi må finne ut hvilke typer vi skal ha med)
  • Øldommerglass til dommere som har oppnådd graden «Kvalifisert» eller høyere under NM pakkes i dette øyeblikk.
Skroll til toppen