Dommerbrev 2016-11-02

Testing av norsk gårdshumle

NIBIO har gitt oss 27 poser med norske gårdshumler fra årets humlehøst som de ønsker beskrivelse av. Dette er humler som har blitt brukt til ølbrygging i gamledager, og kommer fra hele Norge. De er så dyrket opp på forsøksgårdene til NIBIO. Humletyper som virker lovende vil det bli dyrket mer av, og forhåpentligvis bli kommersielt tilgjengelige (stiklinger får vi uansett tak i).

Vi har lovet å få med så mange øldommere som mulig på testingen, og vi tenkte derfor å oppfordre dommersenterne våre i Oslo, Grenland, Grimstad, Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø til å gå sammen og bli med. Testingen går ut på å fylle ut et skjema med karakteristika for hver humle. Humlene skal testes både tørt med knusing mellom hendene og i en «humle-te». Testingen må skje i de kommende ukene.

For å bli med på testingen trenger vi en lokal kontaktperson på hvert sted som kan koordinere mottak av humle, skaffe lokale og dommere til å møtes og å sende resultater tilbake til dommerkomitéen. Interesserte må ta kontakt med domkom@norbrygg.no.

Dommere ønskes til Blaker 12. november

Blaker Skanse Øl og Pølse-festival ønsker dommere. Konkurransen blir gjennomført som blindsmaking med Norbryggs typedefinisjoner. Ta kontakt med domkom@norbrygg.no hvis du vil være med og dømme.

Skroll til toppen