Dommerbrev 2017-01

Nytt år, og dommeroblater kommer straks

Hold fast, ny utsendelse av årsmerker til dommerkort, nye dommerkort til de som har steget i gradene, dommerglass, smakshjul og dommerpins til senior (bronse), mester (sølv) og erkedommere (gull, men de har vi ingen av ennå – vi vet heller ikke om vi skal kalle de erkedommere eller ei) er under pakking.

Husk dommergoder!

Senior- og mesterdommere som har lyst til på gratis inngang til publikumsfavoritten må sende en epost til domkom@norbrygg.no, så blir de lagt på VIP-lista. De som har vært tidlig ute og allerede kjøpt billett kan også sende epost til domkom@norbrygg.no, men må da også sende et utgiftsrefusjonsbilag ut fra rutinene på http://norbrygg.no/utgiftsrefusjon/ til per@norbrygg.no.

Snart NM, usmakerefresh?

Det er snart NM, hva med å samle noen flere dommere og andre Norbrygg medlemmer til å smake på de nye usmakene våre? Bestill usmakepiller på http://norbrygg.no/bedomming-av-ol/usmak-smaking/.

Straks NM, hjelpe til?

NM-påmeldingen starter 15. februar, og bedømmingen må skje mellom 17. mars til 6. april. Vi forsøker å få til dømming i Oslo, Grenland, Grimstad, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim og Bodø, og trenger hjelp i disse byene. Er du interessert i å hjelpe til vil gjerne nm@norbrygg.no en epost fra deg.

Bli med i smaketjenesten?

Vi får jevnlig henvendelser fra bryggere til smaking@norbrygg.no med ønske om hjelp til evaluering av eget øl. Men, vi har ikke øldommere parat i hele landet. Nå har vi dommere i Bergen, Bodø, Grenland, Grimstad, Kongsberg, Kristiansund, Oslo, Stavanger, Trondheim og Ålesund. Bor du ikke på ett av disse stedene oppfordrer vi deg spesielt til å melde deg (selv om de på på andre stedene også trenger hjelp). Vil du bidra? Send en e-post til domkom@norbrygg.no og meld din interesse!

Selve smaketjenesten foregår som følger: Bryggeren sender til smaking@norbygg.no med informasjon om hvor han bor (og hvor mange øl det gjelder). Så blir bryggeren satt i kontakt med nærmeste frivillige dommer. Brygger og dommer avtaler så overlevering av øl (personlig eller via post). Dommeren dømmer ølet (alene eller med andre dommere) og gir tilbakemelding til bryggeren. Vi oppfordrer altid bryggeren til å legge ved mest mulig informasjon om ølet (oppskrift, fremgangsmåte og noen ord om hva bryggeren liker og ikke liker ved ølet). Derfor kan man, etter å ha evaluert ølet «blindt» se på oppskrift, fremgangsmåte osv og komme med litt mer spesifikke forbedringsforslag. Det blir derfor litt annerledes, og kanskje morsommere, å dømme disse ølene (og, dommerskjema til poengsanking får du jo også).

Månedens øl

Etter en liten juleølpause kjører vi Ægir Lindisfarne Scotch Ale. Den dømmes i klasse 5F, Skotsk Sterk Ale / Wee Ale. Send dommerskjemaene til domkom@norbrygg.no, så får vi bygget opp samlingen vår!

Skroll til toppen