Dommernkommentarene

Bryggene er rangert iht. plassering i hver klasse, vinneren øverst.
(1) angir kommentarene til dommer nr. (1) etc.

LYS LAGER

LOK 371
(1) "Skarp" [?] bismak, bunnfall. Kornsmak, likte den.
(2) Minner sterkt om Bambergrl Ungespundetes. Klar på toppen av flasken, grumset på bunnen.

KOP 055
(1) (Ingen kommentarer)
(2) Blomsterduft, meget sterk.

EKS 107
(1) Aromatisk, fin.
(2) Blomsterduft.

EPL 010
(1) "Tam", emmen
(2) Velbalansert, god bouquet, relativt anonym smak
 
LTL 639
(1) For bitter. For mye diacetyl, slår ihjel andre karakteristika
(2) Fin balanse. God og vedvarende ettersmak. Anonym bouquet.

TER 220
(1) Kullsyreproblemet [ødelegger?] totalen, likte det egentlig bedre enn summen tilsier.
(2) Noe anonymt.

BUS 259
(1) "Tam"
(2) Anonym

SNE 108
(1) Savner humlearoma. Bismak av hva? Grønnsak/kål?
(2) Udefinerbar bismak.
 
SUB 292
(1) I meste laget diacetyl. Fargefeil, klassefeil?
(2) Ingen lys lager.

 

MØRK LAGER

SOL 555
(3) Brentsmaken skulle vært kompensert med litt mer fylde (balanse). Litt for søt. Bra øl!
(4) Nær et perfekt øl, men for søt og det er brukt malt med litt for hard tørking. Ølet er for lett til helt å tåle smaken av så brent malt.

OKT 055
(3) Litt "svetten" i ettersmak (infeksjon/humlekvalitet??) Ikke dårlig, men mangler det "lille ekstra".
(4) Egentlig ganske typeriktig, men det mangler noe før den blir perfekt. Den kunne vært noe mindre søt.

KUS 952
(3) Grumsete.  Banan/esterlukt- og smak. Temp. for høyt? Mangler litt fylde.
(4) Ganske typeriktig smak. Manglet mest på utseende og lukt. Alt for grumset.

XAB 440
(3) Mangler maltaroma/smak og fylde. Litt metallisk (?). Ikke typeriktig.
(4) Absolutt ikke typeriktig. Alt for lite fylde og maltsmak. Antydning av metallsmak.

 

LYS ALE

ESB 130
(3) Litt søtlig. Bra balanse. Litt alkoholpreget.
(4) Litt grumset, litt søtlig. Relativt alkoholsterk (?). Hadde trengt mer humle.

LSG 333
(3) Mangler humlearoma, bitterhumle OK. Bringebær/søt tyggegummismak (prøv lavere forgjæringstemp.) Litt karamellaktig, OK. Klarhet OK. Ansees som en  bitter.
(4) Ikke angitt øltype, men det er en typisk Bitter. Fin klarhet, rik smak. Kunne vært enda litt bitrere.

JAR 201
(3) Mangler humlearoma. Lakrissmak (brukt sortmalt istf. mørk aromamalt?). Tåkete. Bitterhumle OK.
(4) Relativt bra typeriktighet. Bre humlet, særlig lang ettersmak. Noe grumset.

EKO 001
(3) For mye humle (aroma+bitter) i forhold til type. Litt syrlig, kaldtåke.
(4) For mye humlepreg og bitterhet for kölsch. Litt for mye syrlighet. Kaldtåke.

JAR 112
(3) Oksidert (ettermak av våt papp). Trenger mer humle.
(4) Trenger mer humle. "Uggen" smak, oksidert(?).

BIT 110
(3) Svovel, fenolisk. Infisert. Alt for mørkt (feil klasse).
(4) Bommet på klasse. Ølet er meget mørkt og burde vært plassert i Mørk Ale, som Porter. Mye feil, bl.a. svovelsmak.
 

 

MØRK ALE

DSE 101
(1) (Ingen kommentarer)
(2) Lett lakris.

DUB 417
(1) (Ingen kommentarer)
(2) Vanvittig trykk, skummet over. Lakris i munnen.

STI 251
(1) (Ingen kommentarer)
(2) SØT.

BAA 279
(1) Feil klasse? Vammelt.
(2) Ikke mørk. Nokså anonym.

EAL 004
(1) (Ingen kommentarer)
(2) Nokså anonym.

EST 001
(1) Lakris.
(2) Tamt.

STO 117
(1) Lett lakris?
(2) Tam

USB 592
(1) Diacetyl overdøver alle detaljer. Feil klasse? Märzen er ikke ale.
(2) Ale? Anonym.
 

 

STERKE SPESIALØL

TTR 080
(3) Masse godt. Vinner.
(4) Ikke mye å klage på. Dette ølet kan jeg absolutt drikke mer av. Vinner!

ABD 247
(3) Litt diacetyl, litt appelsinsmak. Godt!!
(4) Meget bra øl. Litt dødt og kanskje litt for søtt.

MIT 501
(3) For lys til å være Dobbel. Litt mye sitrus (koriander?). Ikke helt typeriktig, men bra!
(4) Meget bra belgisk ale, men burde muligens stilt i klasse Trippel.

BGB 007
(3) Litt for mye CO2, kunne ha vært litt fyldigere + litt mer sortmalt. Litt søtt. Bra øl!
(4) Ølet har godt potensiale. Ikke mye å klage over. Mangler litt på fylde.

ALM 306
(3) Alt for mye CO2(grumsete pga. CO2som tok med bunnfallet). Alkoholpreget. Ellers bra! (Hadde det ikke vært for CO2 kunne det være vinneren)
(4) Usedvanlig mye, alt for mye, kullsyre. Bare det å åpne flaska bidrar til å skake opp bunnfallet. Meget nær en vinner, men alt skummet gjør det noe uhåndterlig.

TRI 424
(3) CO2-bombe. Grumsete (også før åpning). Bra smak! (Kunne vært vinneren)
(4) Farlig mye kullsyre, nær håndgranat-klassen. Når vi forsiktig åpnet korken, forsvant halve ølflaska som skum. Bortsett fra grums og eksplosjonsfare, et meget bra øl.

KRY 138
(3) Snerpete (tannin fra malten?) -> for mye skylling eller for varmt skyllevann??
(4) For lite kullsyre, ellers et godt produkt. Noe ubestemmelig [uvisst] om det skal være en lys eller mørk bokk.

MAS 090
(3) Litt for mye brentsmak (røyksmak?)
(4) For mye "brent" smak på malten. Det skulle vært mer som karamell. Ligner mer på en stout/porter. Riktig sødme.

BOK 084
(3) Oksidert. Røksmak (røkmalt) overhersker. Lite CO2, lite skum.
(4) Litt mye røyksmak, ellers lite smak bortsett fra sødme. Alt for lite CO2.

Skroll til toppen