Laster Arrangementer

Rogaland:Hjemmebryggeraften / Smalahovelag

12. november @ 19:00 - 23:30

Det inviteres til smalahovelag på Hjemmebryggeraften fredag 12.november. Vi må vite hvor mange som kommer derfor må en løse billett. Billettsalget stopper søndag 31.oktober.

https://norbrygg.hoopla.no/sales/362573999

Har du brygget øl til et smalahovelag, så ta det med. Alternativt Juleølet ditt, eller bare noe godt hjemmebrygget øl om du har.

I selvbergingshusholdets tid var det alltid viktig å utnytte alle spiselige deler av slaktet, inkludert hodene fra sau og lam. Selv om smalahove først og fremst forbindes med Vestlandet, ble hodene av samme grunn tilberedt og spist også i andre regioner. I Nord-Norge betegnes retten ofte sauhau.

Interessen for tradisjonsmat er økende, og stadig flere ønsker å bidra til å holde mattradisjonene levende. Smalahove er en viktig del av den norske kulturarven, og det arrangeres smalahoveselskap over hele landet, gjerne i november. Tidspuktet er knyttet til slaktesesongen for sau og lam om høsten. Retten nytes til skrekkblandet fryd, og en spesiell gimmik er knyttet til å spise sauens øyne. Norske drikkeskikker utgjør gjerne en del av måltidet, der akevitt eller øl har sterke tradisjoner.

Denne kvelden stiller vi med smalahove frå Løno på Voss og snaks til mingling etterpå.

Det ryktes at smalahove er SYKT GODT!!!

Detaljer

Dato:
12. november
Tid
19:00 - 23:30
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://norbrygg.hoopla.no/sales/362573999

Arrangør

Norbrygg Rogaland

Sted

Hindal Gård
Hindal Gård
Stavanger,
+ Google-kart
Rull til toppen