Laster Arrangementer

Oppland: Maltkurs del 1: Malt

Norbrygg Oppland inviterer til maltkurs i to deler.

I løpet av to kurskvelder skal vi få innsikt i hvordan kornet blir til malt, både i den tradisjonelle gårdsbryggingen og i historisk og moderne industriell sammenheng.

Vi får en gjennomgang av de viktigste malttypene, og hva de egner seg til, og vi skal ikke minst lære oss å smake på malt, hvordan vi komponerer egne oppskrifter, og kanskje plukke opp et triks eller to om kverning.

Vi får presentert de seks viktigste enzymene som er aktive under malting og mesking, hvordan de faktisk virker, og hvordan vi kan justere bryggeprosessen for å få de forskjellige enzymene til å jobbe optimalt.

Deretter ser vi på en rekke forskjellige meskemetoder, blant annet et par som er lite kjent i bryggelitteraturen. Og som vanlig blir det noen digresjoner underveis.

Dette kurset i to deler gir garantert faglig utbytte for alle fra nybegynnere til erfarne bryggere, samtidig som det kan fungere som en kombinasjon av underholdning og populærvitenskap for deg som har et litt avslappet forhold til de kjemiske prosessene som foregår under bryggingen, og heller vil kose deg med det ferdige produktet.

NB: Vi serverer selvsagt litt øl til å smake på underveis. Vel møtt!

NB: Da det er dårlig med parkeringsplasser ved låven til Trygve ber vi de som kommer i bil om å heller parkere ved Kiwi/Rema 1000 på Søre Ål.

Billetter finner du i Hoopla.

Skroll til toppen