Laster Arrangementer

Oppland: Usmak smaking

Acetaldehyd? Diacetyl? DMS? Fenoler? Banan? Papp?
Dette er noen av usmakene som fra tid til annen kan forekomme i øl, både fra de store bryggeriene, mikrobryggerier og hjemmebrygg. For å kunne lage et feilfritt øl og dermed bli en bedre brygger er det en stor fordel å kunne kjenne igjen disse smakene, samt hva som er de vanligste årsakene til at de forekommer.
Vi tar utgangspunkt i en nøytral pils og tilsetter ampuller med forskjellige usmaker, som vi så bruker for å trene opp luktesansen til å kjenne igjen acetaldehyd, diacetyl, DMS og de andre smakskomponentene vi helst vil unngå i brygget vårt.
Dette er i høyeste grad en treningssak, og det er absolutt ikke en bortkastet kveld selv om man har vært med på dette før.

Første del av kveldens program er et 40-minutters kurs i smaksteori ved Henning Tranberg.
Til andre del, er vi så heldige å ha fått Gustav Foseid til å lose oss igjennom Usmak smakingen. Gustav har utgitt bøkene Ølsmaking og Håndbok i ølbrygging, og er tidligere Norgesmester i hjemmebrygging.
Vi oppfordrer til å ta med hjemmebrygg med og uten usmaker, slik at vi kan prøve oss frem på disse på slutten av kurset.
Vi vil også by på gode smaker i form av Pizza.
Det er dårlig med parkeringsplasser nede ved låven, så hvis buss, taxi eller snill samboer ikke er et alternativ anbefaler vi parkering ved Rema/Kiwi i Hageveien og en fottur ned og opp bakken.

Sted: Hagevegen 13E, 2613 Lillehammer, Norge
Påmelding: andersg@norbrygg.no
Frist for påmelding: 1. januar
Antall plasser: 20
Pris: 200,-/gratis for medlemmer i Norbrygg.

Vennlig hilsen
Norbrygg Oppland

Skroll til toppen