FAQ – Bjorleik 2011

Jeg har allerede tappet på andre typer flasker, hva gjør jeg?

Disse flaskene ikke kan påberegnes å bli med i konkurransen. En nødløsning: Vent til det nærmer seg innsending, kjøl ned de ukurrante flaskene med øl og desinfiserte 0,33 flasker, hell sakte over, kork og send inn.

 

Hvor mange øl kan jeg sende inn?

Det er ingen grense på hvor mange øl du kan sende inn. Se også om betaling for ikke-medlemmer under. Det er imidlertid en øvre grense på 50 øl totalt i konkurransen. Følg med på antall påmeldte øl her.

  

Hvilke klasser kan jeg delta i?

Det konkurreres i typene ordinary bitter, dark mild og dry stout. Les typebeskrivelsene som ligger til grunn for bedømmingen her. Merk at maksimal OG for alle typer er 1040.

 

Kan jeg levere ølet mitt personlig?

Ja, etter avtale. Kontakt Gahr Smith-Gahrsen via dette skjemaet. 

 

Hvordan betaler jeg deltageravgift?

Du betaler deltageravgift ved å gå til denne adressen:

https://www.deltager.no/Bjorleik2011

 Deltagere som ikke er medlem i Norbrygg må betale 100 kr per øl de deltar med. Deltakelse for Norbrygg-medlemmer er gratis.

  

Jeg mangler noen data til oppskriften.

Fyll ut det du har av data, slik at oppskriften blir så komplett som mulig. Se gjerne på ‘prisbelønte oppskrifter’ på forumet for å få en pekepinn.

 

Hvorfor trengs det hele fire flasker?

Øl som går videre i konkurransen bedømmes flere omganger og vi trenger fire flasker for å kunne gjennomføre bedømming av de ølene som kommer til finalen.

 

Kan jeg melde meg inn i Norbrygg samtidig med at jeg melder på øl til Bjorleik 2011?

Vi anbefaler at du melder deg inn i Norbrygg så tidlig som mulig. For å regnes som medlem holder det at du har sendt innmelding via http://www.norbrygg.no/index.php/medlemskap/bli-medlem før du sender inn ølet.

  

Får alle dommerskjema/vurderingen av sitt insendte bidrag? Eller er det kun topp x?

Ja, alle får det, uavhengig av plassering

 

Hvordan kan jeg få beregnet IBU eller EBC?

Du kan bruke ulike typer programvare, som Beersmith eller Promash. En gratis nettbasert løsning som brukes av mange er BeerCalc.dk.

Skroll til toppen