Forhåndsinformasjon

Sted: Chateau Neuf,  Betong (kjelleretasjen), Majorstua, Oslo.
Tid: Fredag 7. november (kl 18:00-23:00).

Generelt

Tid og sted gitt over er for Norøls juleølfestival, hvor vinneren av flaskeklassen for hjemmebrygget juleøl vil være med i konkurransen mot bryggerienes juleøl. Selve bedømmingen av alle de innsendte flaskeøl vil foregå som en forbedømming uten publikum. Under Norøls arrangement legger vi imidlertid som ifjor opp til et "arrangement i arrangementet" hvor folk kan ha med fat e.l. med hjemmebrygg som publikum kan smake på. Planen er å ha en generell krysseboks for "hjemmebrygget juleøl" på billetten for Norøls folkejury-avstemning. Dette er imidlertid bare mulig dersom vi klarer å stille med nok hjemmebrygg til at alle i publikum kan få en smaksprøve. Så vi håper at så mange som mulig har anledning til å ta med seg øl til festivalen! Ifjor var det ikke mange som hadde med seg øl, derfor kunne vi ikke være med i avstemningen. Men det hjemmebryggede juleølet var svært populært, og ble raskt revet bort. I år bør vi derfor komme sterkere tilbake, og sørge for at vi kommer med på stemmeseddelen!! Gi beskjed til Lars dersom du vil ta med publikumsøl på fat (eller flasker).

Ekstrakt-eksperimentet vil også bli evaluert i forkant av arrangementet, og det som blir til overs her vil også bli skjenket ut til publikum.

Klasser

Også i år er det kun konkurranse i én flaskeklasse: Tradisjonelt norsk juleøl. Se typedefinisjon nederst på siden. Det er anledning til å delta i flaskekonkurransen med max 2 øl per brygger.

Påmelding

For å få oversikt over hvor mange brygg som stiller så må alle brygg være forhåndspåmeldt og betalt innen 1. november. Er ikke avgiften betalt innen denne dato må man påregne at ølet ikke vil bli bedømt.

Som vanlig ønsker vi så langt det er mulig å få påmeldingene i elektronisk form via web (se skjema på slutten av siden).

Påmeldingsavgift

kr 50,- per flaskebrygg for medlemmer av Norbrygg
kr 70,- per flaskebrygg for ikke-medlemmer

Innbetales til konto 9041.22.11005:
Norbrygg c/o Ole Enger.

Innlevering

Flasker med påmeldingsskjema kan sendes per post og må være mottatt innen lørdag 1. november til
 
      Lars Bjørnstad
      Ruglandveien 147
      1359 Eiksmarka

Send flaskene i god tid, det er deltakers ansvar at flaskene er Norbrygg i hende innen fristen!
Det er også mulighet for å levere inn flasker på samme adresse ved fremmøte, dette må evt avtales på forhånd.

Flaskene MÅ være merket med selvvalgt kode (se påmeldingsskjema) og være ledsaget av et korrekt utfylt skjema. Det skal leveres inn 4 stk flasker à 0,33/0,5 liter per påmeldte flaskebrygg.
Eksempel på korrekt merking av flaskene.
VIKTIG: Flaskene må ikke være merket med noen slags andre etiketter, heller ikke bryggerietiketter! FLASKER SOM IKKE ER MERKET SLIK EKSEMPELET VISER, VIL IKKE BLI BEDØMT!

Inngangsavgift

For å komme inn på hjemmebryggerdelen av arrangementet må man løse billett til Norøls juleølfestival. Se mer info på Norøls hjemmesider.

Påmeldingsskjema

Påmeldingsskjema i elektronisk format. [anm red: ikke arkivert]
Vi henstiller til at flest mulig benytter seg av det elektroniske skjemaet. Skjemaet skal fylles ut og sendes inn via web, og samtidig printes ut og legges ved det innleverte flaskeølet.

Evt. spørsmål kan rettes til styret.

Premier

1. plass i flaskekonkurransen:

  • 1 stk lite corneliusfat komplett med flexitapp og "ut på tur" CO2-injektor.

Loddtrekning blant de som har med seg publikumsøl til servering under Juleølfestivalen fredag 7. november. (Medbrakt kvantum må være tilsvarende ca 10 liter/et lite fat eller mer for å være med i trekningen. Ølet skal fortrinnsvis være av en juleølaktig/mørk type. Gjelder også de som har med øl fra ekstrakt-eksperimentet):

  • 1 stk lite corneliusfat komplett med flexitapp og "ut på tur" CO2-injektor.

Premiene er sponset av Petit Agentur og vil være pent brukt.

G. Norsk Juleøl
OG           FG              vol.%            IBU           EBC
1.060-70   1.014-22    6,0-7,0          20-30         20-50
B/A: Svak til medium humleduft, og et svakt preg av fruktighet.
F/U: Juleøl kan variere i farge fra kobber til mørk brun.
S: Det tradisjonelle juleølet er undergjæret med en utpreget maltsmak og
medium bittersmak, liten humlesmak. Små mengder fruktighet kan forekomme.
F: Medium til stor fylde.
Ex: Aass juleøl

Juleølkonkurransen 2003 blir sponset av Petit Agentur.

Skroll til toppen