Forhåndsinformasjon for publikum

NM i hjemmebrygging 2010 vil foregå Oslo, lørdag 20. mars 2010, kl 19.00. Mesterskapet finner denne gangen sted på idylliske Månefisken. Vi forventer at det atter blir en opplevelse som ingen hjemmebrygger eller ølelsker bør gå glipp av!

Du finner Månefisken i Sagveien 23 i Oslo:

[googlemaps https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=102735888255056309925.000449043b81a0fd766a1&num=300&start=0&source=embed&ll=59.931037,10.756964&spn=0.060207,0.145912&z=12&output=embed&w=425&h=350]

For å komme deg til Månefisken kan du ta trikk 11 (Disen/Kjelsås), 12 (Kjelsås) eller 13 (Storo/Grefsen) til Biermanns gate på Grünerløkka. Derfra er det bare en liten gangtur til (Beyer)broen over Akerselva. Rett ved broen, på vestsiden av elva, finnes det en trapp ned til Månefisken. Alle trikker kjører via Jernbanetorget. Se www.trafikanten.no for mer informasjon.

Det er ellers parkering i gaten, muligvis også like i nærheten til Månefisken.

Vi kommer til å kreve inngangsbillett som inkluderer smaking av "publikumsfavoritt"-brygg.

Medlemmer av Norbrygg: kr 100 per pers  (husk medlemskort) 
Ikke-medlemmer: kr 130 
De som stiller i "publikums favoritt": fri entré + kan ta med én venn/følge gratis 

 

Dersom du ikke har et gyldig medlemskort med påført oblat som betalingsbevis, bør du ta kontakt med kasserer for å få tilsendt nytt medlemsbevis og betalingsblankett slik at du rekker å betale medlemsavgiften.

Hva er NM i hjemmebrygging?

NM i hjemmebrygging er et årlig arrangement i regi av Norbrygg, norsk hjemmebryggerforening. Mesterskapet består av tre konkurranser: flaskekonkurransen, Publikums Favoritt (PF) og etikettkonkurransen. Det er vinneren i flaskekonkurransen som er årets hjemmebrygger.

Flaskekonkurransen

Hjemmebryggere som deltar i flaskekonkurransen har på forhåndt levert eller sendt inn ølet som deltar i denne konkurransen. Alle brygg er blitt smakt på forhånd av en kyndig jury, og de tre beste brygg i hver av de fem hovedklassene havner i finalen. Finalebedømmingen skjer under selve NM. En jury blindtester alle finalebrygg og etterpå vil poengene telles og vinnende brygg i hovedkategoriene samt brygget med størst antall poengsum uavhengig av hovedklasse kåres og premieres.

Publikums Favoritt

Selv om flaskekonkurransen er den som avgjør hvilket brygg som går av med seieren, så er det Publikums Favoritt som er nettopp publikums favoritt. Mange bryggere stiller hvert år med sine egne brygg, og alle deltakere og publikumere får smake selv og være med på å bestemme hvem som vinner denne konkurransen.

Etikettkonkurransen

Alle brygg som representeres i NM2010 får ledsages av etiketter, som blir gjenstand for denne konkurransen. Etikettene vil bli hengt opp på et sentralt sted og alle som er tilstede vil kunne stemme frem vinneren i denne konkurransen, i likhet med publikums favoritt.

For å få et inntrykk av mesterskapet, se fjorårets bilder.

Generalforsamling

Årets generalforsamling for Norbrygg vil finne sted samme dag kl 17.00, vi håper at flest mulig medlemmer har anledning til å være med! 

Norbrygg trenger hjelp til gjennomføringen av arrangementet

Hvis du kan tenke deg å hjelpe til under gjennomføringen av NM 20. mars er det bare å ta kontakt med formann eller arrangementsansvarlig. Vi trenger hjelp til ting som å tilrettelegge for dommerne, billettsalg mv. De som stiller opp får selvfølgelig gratis entré.

Vi henviser de som vil delta i NM2010 til en egen side med deltakerinformasjon.

Skroll til toppen