Forhåndsinformasjon Juleølkonkurranse 2011

Generelt

Norbrygg inviterer til juleølkonkurranse lørdag 19.november! Vi gjentar fjorårets suksess med å legge arrangementet til Klostergården på Tautra (Frosta Kommune) i Nord-Trøndelag. Konkurransen vil også i år kombineres med et hjemmebryggertreff, faglig innhold, mat og øl fra Klostergården, og kåring av publikums favoritter blant de oppmøtte.

Klostergården fikk høsten 2008 utvidet skjenkebevillingen til å omfange hjemmebrygget øl og vin, og under navnet Klostergården Håndbryggeri har det blitt startet brygging og skjenking av øl på stedet, og også noe dyrking av humle. Mer info om Klostergården på web og Facebook.

Litt avhengig av antall påmeldte, vil deler av arrangementet legges 1km unna Klostergården, som ellers vil være vår base for helgen. Vi håper å kunne sette opp noe transport i mellom.

Har man lyst og mulighet, kan det anbefales å komme allerede fredag, for å prate brygging over noen egne og lokale øl! Klikk ‘Les mer’ for mer informasjon.

Årets juleølkonkurranse er sponset av Petit Agentur

Petit Agentur 

Påmelding:

I forbindelse med betaling og registrering er det veldig viktig å melde deg på, som deltaker men også hvis du bare kommer for å besøke. Dette kan du gjøre her

Foredrag:

Anders Kissmeyer har lang fartstid i bryggeribransjen, blant annet med kvalitetskontroll for Carlsberg, oppstart og drift av Nørrebro Bryghus i rundt 10 år, og driver nå sitt eget Kissmeyer Beer. Har har undervist ved Scandinavian School of Brewing i København siden 1990. Foredraget vil ta utgangspunkt i det å finne tilbake til nordiske røtter i øltyper og råmaterialer. Med de anbefalingene vi har fått av Anders på forhånd, vil dette kunne bli både interessant og underholdende for de fleste!
Tid: 12.00
Pris: 150,-

Middag:

Klostergården byr deretter på flerretters middag hvor vi kan forvente å finne godt lokalt øl både i glassene og i enkelte av rettene. Jørn Gunnarson Anderssen driver Klostergården Håndbryggeri, og har sanket en rekke førsteplasser i Trøndersk mesterskap i håndverksbrygging av øl.
Tid: 16.00
Pris: 500,- for flerretters middag inkl. drikke

Publikumsarrangement:

Her vil hjemmebryggerne servere sine beste brygg, og publikum er med å kåre hvilke som er best, samtidig som de også stemmer over innsendte etiketter til juleølet. En flott mulighet til å bli kjent med ulike brygg og få høre hvordan de er brygget. I tillegg til kåring av publikumsfavoritt (PF), vil det bli premieutdeling i juleølkonkurransen (innsendt flaskeøl) og etikettkonkurransen. Det vil bli noe matservering utover kvelden.

Tid: 18.00
Pris: 100,- (medlem) / 150,- (ikke-medlem)

Deltakere i publikumsfavoritten slipper inn gratis sammen med en gjest, se konkurranseregel §6.9.

Adkomst:

Bil: Kjør til Åsen (mellom Stjørdal og Levanger) og ta av mot Frosta. Bare følg veien, og etter et par drøye mil dukker det opp skilting mot Tautra, og senere til Klostergården. Turen tar ca. 1t15min fra Trondheim.
Tog til Åsen, taxi siste 2,7 mil til busspris hvis du bestiller dagen i forveien, og samme for retur. Dette er utrolig rimelig, men sjekk her hvilke avganger/ankomster det gjelder og kontaktinfo.
Fly: Nærmeste er Værnes, følg tog/buss og taxi.
Buss: Sjekk Trønderbilene.

Norbrygg har satt opp buss Tautra-Trondheim (med mulighet for avstigning langs E6) ved midnatt (natt til søndag). Forhåndsbetaling og påmelding finner du lenger ned.

Overnatting:

Klostergården har følgende overnattingsmuligheter (bestill direkte hos Klostergården på tlf 74808533):
Enkeltrom: 550,- inkl. frokost
Dobbeltrom: 450,- per pers, inkl. frokost
Oppredd flatseng i sovesal: 200,- per pers, inkl. frokost

Premiering

Petit Agentur sponser premier i både flaskekonkurransene og publikumsfavoritt, og kommer også på arrangementet, så der kan dere både forhåndsbestille og få gjort noen impulskjøp.

Flaskekonkurransen (2 klasser, tradisjonelt juleøl og spesialjuleøl):
1.plass: Gavekort på 1000,-
2. plass: Gavekort på 800,-
3. plass: Gavekort på 500,-

Vinneroppskriften i spesialjuleølklassen vil i tillegg bli brygget av vinneren sammen med Jørn på Klostergården Håndbryggeri, slik at ølet er klart til neste jul. Det tas forbehold om praktiske tilpasninger.

Publikumsfavorittkonkurransen:

1.plass: Gavekort på 2000,-
2.plass: Gavekort på 1500,-
3.plass: Gavekort på 1000,-
4.-10.plass: Gavekort på 300,-
I tillegg vil alle på 1.-6.plass få et 9-liters Corneliusfat hver, kjøpt av Norbrygg fra Petit til hyggelig penge.

Etikettkonkurransen:

1.plass: Gavekort på 800,-
2.plass: Gavekort på 600,-
3.plass: Gavekort på 400,-

Skroll til toppen