Heder til Nøgne Ø og Norbrygg

Norøls heder til fortjente ølentusiaster for 2004 gikk til Venner av Nøgne Ø samt Norbrygg – Norsk hjemmebryggerforening.

Om Venner av Nøgne Ø heter det i begrunnelsen at de mottar denne oppmerksomheten "for kompromissløs og dyktig innsats med å trekke almuens behørige oppmerksomhet mot et kompromissløst og dyktig bryggeri". Gode venner er alltid verdifullt, ikke minst når man begir seg ut i verden for første gang. Venner av Nøgne Ø har gjort en uvurderlig innsats for å fortelle ølinteresserte i inn- og utland om sin favoritt, det nystartede mikrobryggeriet i Grimstad, og de har gjort det med integritet.

Om Norbrygg heter det i begrunnelsen at de får oppmerksomheten "…for sitt arbeid med å spre interesse for bryggingens edle håndverk og sin betydning som gjærende impulsgiver i fornyelsen av norsk bryggerikultur". Norbrygg har maktet å fange opp og synliggjøre at hjemmebrygget kvalitetsøl fullt ut kan konkurrere med etablerte norske industriprodukter. Det er gledelig å konstatere at det går direkte spor fra Norbryggs virksomhet ikke bare til nystartede Nøgne Ø, men også til nye mikrobryggeriprosjekter.

Skroll til toppen