Hjemmebrygget øl bedre enn bryggerienes

Norbrygg-medlemmene Leif Gundersen og Rune Eriksens hjemmebrygde juleøl kom på henholdsvis 1. og 3. plass under NORØLs juleølfestival 13. november. Av alle de store norske bryggeriene var det kun Aass som kunne måle seg med hjemmebryggene, og endte opp på andreplass. En stor seier for hjemmebryggingen!

Under NORØLs store juleølfestival, som gikk av stabelen fredag 13. november på Café Hemingway, gjorde hjemmebryggerne altså nesten rent bord. I kamp med 11 juleøl i klasse F (gamle klasse III) fra de norske bryggeriene, kom Leif Gundersens hjemmebrygg på 1. plass og Rune Eriksens på 3. plass. Disse to ølene hadde kvalifisert seg til konkurransen gjennom NORBRYGGs egen juleølkonkurranse i slutten av oktober.

Dommerpanelet, som selvfølgelig ikke visste hva som var hjemmebrygg og hva som var bryggerienes produkter, foretrakk nesten i alle tilfeller hjemmebrygget. Juryen var forresten representert med internasjonale ølkjennere fra bl.a. England og Belgia, som var i landet i forbindelse med EBCU-konferansen arrangert av NORØL.

Etter å ha smakt på bryggerienes øl under festivalen, var vi enige om at hjemmebryggene virkelig ville skille seg ut som en smaksopplevelse, for det var mye tynt og smakløst øl representert. Men at begge hjemmebryggene skulle komme på pallen var nesten over all forventning.

Dette var meget god reklame for hjemmebryggingen, og kanskje en tankevekker for bryggeriene! Saken fikk oppslag i både radio, TV og aviser. Les reportasjene i Dagbladet og Varden.

Gratulerer til Leif og Rune for denne bragden!

Skroll til toppen