Norbrygg Hordaland

Norbrygg Hordaland er fylkeslaget for Norbrygg i Hordaland. Vi arrangerer 4 faste arrangementer hvert år som også har en tilknyttet bryggekonkurranse. I tillegg arrangerer vi flere aktiviteter for våre medlemmer. Alle våre arrangementer er i utganspunktet åpen for alle Norbrygg-medlemmer i Norge.
Kontakt styret (kontakt)

Styret for 2023

  • Silje Flugeim (leder) (kontakt)
  • Espen Vinnes (nestleder)  (kontakt)
  • Kjetil Heitmann (Sekretær) (kontakt)
  • Kjell Magne Hjelle (Dommerkontakt) (kontakt)
  • Kristian Johnsson (kontakt)

Årsmøte 2023

Norbrygg Hordaland gjennomførte årsmåte lørdag 21. januar 2023.
Mer informasjon finner du på arrangementsiden.

Informasjon fra Norbrygg Hordaland

Norbrygg Hordaland informerer sine medlemmer via:

Våre faste arrangementer:

Vinterblot (januar/februar)
Vinterblot avholdes vanligvis første helg etter midtvinterblotdagen den 12. januar. Her treffes bryggere og bryggeinteresserte for sosial prat, publikumsfavoritt, matservering samt annonsering og premiering av tilhørende bryggekonkurranse avholdt i forkant. I tillegg avholdes det publikumskonkurranse på selve treffet. Lokasjon for arrangementet varierer, der vi har avholdt vinterblot i leide lokaler, men også hos bryggerier.

Sommerfest (juni)
Før sommerferien arrangerer vi sommerfest for medlemmer. Dette er et av de to to nye faste arrangement innført av Norbrygg Hordaland i 2021. I forkant av sommerfest er det innført en flaskekonkurranse. Temaet for konkurransen vil skifte fra år til år, der vinnere utropes på sommerfesten. I tillegg avholdes det publikumskonkurranse på selve treffet. Hjemmebryggere har anledning til å ta med seg hjemmebrygget øl til treffet, og det serveres mat. Lokasjon for sommertreffet vil variere fra år til år, men vi vil prøve å få dette arrangert i samarbeid med lokale bryggerier eller på andre bryggerelaterte lokasjoner.

Bjorleik (september)
Bjorleik er et av Norbrygg sine landsdekkende arrangement.
Bjorleik har sine røtter i Bergenstreffet for hjemmebryggere, siden 2009 i regi av Norbrygg. I 2010 fikk treffet navnet Bjorleik og det ble koblet en bryggekonkurranse til treffet som gjennomføres i forkant av Bjorleik. Temaet for konkurransen skifter fra år til år hvor vinnere utropes på Bjorleik. Tema for denne konkurransen prøver vi å avholde som mer eksperimentell enn de klassiske bryggekonkurransene Norbrygg avholder. I tillegg er det på treffet publikumskonkurranse der hjemmebryggere har anledning til å ta med seg hjemmebrygget øl til treffet. Til Bjorleik inviteres det også en ølkyndig person som holder foredrag for deltakerene. Det er også matservering på Bjorleik.
Se egen side for Bjorleik med samlet artikkelhistorikk her

Vossatreff (oktober/November)
I 2021 fikk vi omsider gjennomført vårt føste fysiske treff på Voss med stor suksess. Fra 2022 innfører vi vår fjerde bryggekonkurranse tilknyttet treffet som avholdes i forkant. Dette er et vossatreff med dertil egnet festmåltid som da selvsagt er smalahove. Vinnere av bryggekonkurranse og publikumsfavoritt utropes under arrangementet. Vossatreff håper vi kan bli et samlingspunkt for medlemmer over hele landet.

Andre aktiviteter og kurs

Live streaming
Norbrygg Hordaland opprettet i 2020 live sendinger da pandemien satte stopp for våre fysiske arrangementer. Dette ønsker vi å opprettholde og kommer til å gjennomføre flere sendinger hvert år. Sendingene har startet med ølsmakinger fra mikrobryggerier der medlemmer kan handle inn øl på forhånd for å delta under sendingen og stille spørsmål til brygger underveis i sendingen. Vi har også sendinger direkte fra bryggerier hvor vi gjennomfører live bryggedager og planlegger mer temaorienterte sendinger i samarbeid med mikrobryggerier i Norge. Du finner vår youtube kanal her.

Usmakkurs:
Vi planlegger usmakkurs i vårt årshjul, men setter gjerne opp flere ved forespørsler.
Minimum 7 stk. medlemmer – totalt maks 15 stk. plasser på hvert kurs. Kurset avholdes over en kveld og gir en god innføring for å kunne kjenne eventuelle usmaker i øl.

Øl, brygging og relaterte kurs.
Norbrygg Hordaland ønsker å tilby våre medlemmer andre bryggerelaterte arrangementer. Dette skal være tema som vil variere; Øl og mat, byggeteknisk, temakvelder, smakekvelder, online-kurs mm. Arrangementene planlegges av styret og gjennomføres av medlemmer eller av inviterte ølkyndige personer.

Dommertrening:
Norbrygg Hordaland ønsker et økt fokus på lokale dommere, og intensiverer aktiviteten for dommertreninger. Kombinert med dømming av våre 4 bryggekonkurranser vil vi kontinuerlig arbeide for å øke lokal kompetanse på området. Vi vil også forsøke å få til dommerkurs for rekruttering av dommere.

Bedømming av øl
Norbrygg Hordaland vil også minne om medlemmer sin mulighet til å få sitt øl vurdert. Tilbudet er ment for at de som ønsker å få en nøytral tilbakemelding på ølet uten at det må sendes inn til en konkurranse. Send en e-post til smaking@norbrygg.no så får du informasjon om hvordan du kan sende/avlevere din øl til en vurdering. Ølet vil bli vurdert av våre dommere med en ærlig tilbakemelding som kan forbedre din øl eller byggeteknikk. Vi håper du som medlem vil benytte deg av tilbudet, samtidig som dette vil hjelpe våre dommere med sin kompetanseheving.

Styret i Norbrygg Hordaland ønsker innspill og forslag fra våre medlemmer på aktiviteter som kan øke interessen for vår lidenskap til ølbrygging, og setter pris på alle forslag og innspill. Det være seg ris eller ros. Dersom du har og skulle sitte inne med motivasjon og lyst til å bidra i vår organisasjon setter vi pris på å bli kontaktet. Vårt mål er å tilby våre medlemmer interessante aktiviteter samt å øke aktivitetsnivået til og fra våre medlemmer.

 

 

 

Skroll til toppen