NM i hjemmebrygging 2011, litt info

I samarbeid med Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug arrangerer Norbrygg NM 2011, som vil foregå kl 19 – midnatt, lørdag 9. april 2011, på Fabrikken i Maridalsveien sentralt i Oslo! Vi ber alle å følge med på nettsiden

Petit Agentur sponser NM
til Norbrygg, samt forumet og da spesielt dette underforum som spesifikt retter seg mot NM i hjemmebrygging.

Som vi allerede nevnte i en tråd i nevnte underforum vil Norbrygg stille med fine premier i både flaskekonkurransen og publikums favoritt. Til publikums favoritt har styret kjøpt inn flere titalls splitternye corneliusfat på 9 liter, som vil bli fordelt som premie. I tillegg vil vinneren av publikums favoritt-konkurransen få en 20-liters Speidel Braumeister, levert av Petit Agentur! Her er det bare å sette igang å brygge!

Når det gjelder flaskekonkurransen, så er det også mange gjeve premier, bl a i form av verdikuponger. Årets Hjemmebrygg vil igjen bli brygget av Nøgne Ø i Grimstad, og fra i år er Nøgne Ø også innstilt på å kunne brygge vinnerbrygget dersom det vil være undergjæret eller/og har en alkoholstyrke i butikklasse.

For litt generell informasjon om NM i hjemmebrygging, velg Konkurranser > NM i hjemmebrygging i menyen til venstre.

OBS: Oppdatert info fra DommerKomitéen (4. febr 2011):

For å delta i NM kreves det 4 flasker av hvert øl. Disse flaskene skal være standard norske 0,33 ølflasker uten spesielle merker, etiketter eller kjennetegn.

Konkurransen vil være delt i 5 klasser:
Lys lager
Mørk lager
Lys ale
Mørk ale
Sterke spesialøl

Alle øl med OG over 1,065 skal delta i klassen sterke spesialøl, forøvrig deles ølene inn i klasser etter Norbryggs typedefinisjoner. Denne listen finner du i menyen til venstre, under ‘Bedømming av øl > Definisjon av øltyper’.

Alle medlemmer i Norbrygg kan kostnadsfritt delta med inntil to øl i hver hovedklasse. For øl utover dette, og for deltagere som ikke er medlem i Norbrygg, er det ei deltageravgift på 100 kr per øl. Følg denne linken for å betale. NB!: Husk at alle øl uansett også skal meldes på på vanlig måte med det vanlige påmeldingssjemaet.

Deltakende øl skal sendes til følgende adresse:

Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug
C/O Det Norske Studentersamfund
Slemdalsveien 15
0369 Oslo

Ølet må være levert eller klart for utlevering på postkontor innen 23.03.2011.

Øl kan også leveres ved personlig fremmøte. Nærmere info her. Eventuelle spørsmål om innleveringen kan sendes til post@kristianiabrygg.no.

Her finner du påmeldingsskjema for NM 2011 (flaskekonkurransen).

Her finner du påmeldingsskjema for Publikums Favoritt under NM2011.

Klikk her for konkurranseregler.

Her finner du også en FAQ om påmelding av øl.

En guide til flaskeinnleveringen ligger også ute.

Les også øltypedefinisjonen.

Skroll til toppen