NM i hjemmebrygging

NM i hjemmebrygging er ølbryggernes årlige store festforestilling helt siden 1997. Mesterskapet foregår som regel noen uker før eller etter påske og består av to separate konkurranser. Den ene konkurransen blir ofte kalt for flaskekonken. Her sendet hjemmebryggere inn flasker med hjemmebrygget øl. Flaskene anonymiseres og øldommerne smaker på ølet uten å vite hvem som har brygget det. Under arrangementet blir vinnerne gjort kjent i fem hovedklasser, og årets hjemmebrygg har siden 2009 blitt brygget av bryggeriet Nøgne Ø og distribuert i, men også utenfor Norge.

Den andre konkurransen er publikums favoritt. Deltakere i denne konkurransen tar med øl til NM og alle som besøker arrangementet får anledning til å smake på disse brygg. Her er ølet ikke anonymisert og bryggerne har stort spillerom til å reklamere for ølet sitt. I denne konkurransen er det også gjeve premier som gjør det meget interessant å delta.

Ved siden av disse ølkonkurransene er det også mulig å stemme frem årets beste etikett. Etikettene henger sentralt på stedet.

Selve arrangementet til NM i hjemmebrygging er åpent for både hjemmebryggere og ølinteresserte generelt. Følg med på nettsiden og forumet til Norbrygg for å få vite når neste NM avholdes.

Skroll til toppen