NM2009 står for tur!

Det er ikke lenge til NM2009, Norges eneste riksomspennende konkurranse hvor hjemmebryggere fra hele landet ivrer om å bli norgesmester i hjemmebrygging. Som deltaker i flaskekonkurransen får man delta i 5 klasser og/eller konkurrere om publikums favoritt. De tre beste brygg fra flaskekonkurransen vil få delta i SKM (Skandinavisk Mesterskap) i Hjemmebrygging i Danmark senere denne våren. Ifjor var det igjen danskene som stakk av med seieren og det kan vi gjøre noe med i 2009!

NM i Hjemmebrygging er for álle som brygger øl hjemme, uansett metode, bakgrunn eller forkjærlighet for visse øltyper. Også brygg laget av maltekstrakt og spraymalt er tillatt i konkurransen! Det vil si at også du kan delta! Har du nettopp startet med hobbyen så kan det knapt tenkes en bedre anledning til å få ølet sitt testet av utdannede ølsmakere (medlemmene i dommerpanelet) eller av en stor og divers mengde besøkere som kan gi brygget ditt mange poeng i publikums favoritt-klassen. I denne konkurransen finnes det ingen tapere, for alle vil få konstruktive tilbakemeldinger om ølet sitt! Dommerne er oftest erfarne hjemmebryggere selv, som vet hvor skoen trykker. Så dersom du deltar i flaskekonkurransen så vil de være behjelpelige med å melde fra om kanskje meskeskjemaet trenger en justering, om det har vært hygieniske avvik, om gjærtypen passet godt, eller om du bør vurdere andre aspekter som kan gjøre ølet ditt enda bedre.

Corneliusfat 12 literSiden antallet besøkere til NM stiger for hvert år som går har vi tidligere slitt litt med å få nok øl tilgjengelig for publikumere. Derfor har styret i år valgt å komme med et ekstra insentiv: deltakere i Publikumsfavoritt-klassen kan vinne et 12 liters corneliusfat! Fatet er nytt og har en nypris på 900 kroner. Det vil etter planen fordeles hele 30 slike fat blant deltakerne i PF-klassen, og det vil si at de 30 beste brygg vil gjøre seg godt fortjent! Vi forventer økt pågang i PF-klassen og siden det er begrenset med plass blir det førstemann til mølla når det gjelder påmelding av PF. Altså, nøl ikke og still til PF i år! Bruk påmeldingsskjemaet også dersom brygget ditt kun skal delta i PF-klassen.

Norbrygg er fremdeles i kraftig vekst og det er bra for hobbyen og hjemmebryggersamfunnet at flere slutter seg til og prøver denne spennende hobbyen. Vi oppfordrer derfor såvel våre nye medlemmer som vår erfarne garden til å delta i årets NM i flest mulig klasser. Så har du noe øl stående fra tidligere brygg, hold av 7 flasker (4 til NM og 3 til SKM dersom brygget havner blant de 3 beste) og send dem inn eller lever dem hos anvist person i Norbrygg! Har du ingen øl å levere: BRYGG mens du ennå kan! Med ca 10 uker igjen er det nok tid til å brygge noen herlige brygg. Hold av noen flasker og tropp gjerne opp med resten av brygget i fat/kasse for å delta i publikums favoritt-klassen ved selve arrangementet. Mer informasjon om hvor mange flasker som må leveres, samt hvem som tar dem imot ved evt personlig oppmøte, konkurranseregler m.m. kommer senere på nettsiden til Norbrygg.

Før vi glemmer det: deltakelse i flaskekonkurransen til NM2009 er GRATIS for medlemmer i Norbrygg! Og dersom du deltar i klassen publikums favoritt, hvor du stiller med minst ett (cornelius-)fat eller tilsvarende mengde (18 l) i flasker, får du og én venn/følge gratis adgang.

Er du flittig med data eller pensel, og lager du gjerne etiketter til dine brygg, vær med og delta i etikettkonkurransen! Man har anledning til å delta med én etikett per brygg man deltar i NM med.

Detaljert forhåndsinformasjon mm finner du på denne siden. Hvis du vil invitere venner gjennom Facebook, så kan du bruke denne lenken.

Skroll til toppen