Norbrygg organiserer dommerkurs

Norbrygg vil for andre gang arrangere øldommerkurs. Øldommere er helt nødvendige for at vi får gjennomført arrangementer som NM i hjemmebrygging og juleølkunkurransen, og ved hjelp av kurset ønsker vi å utvide det potensielle utvalget av dommere som kan stille til disse konkurransene, samt forbedømminger.

Kurset vil finne sted lørdag den 15. november 2008, på Nesodden hos styremedlem Ole. Kurset vil ta hele dagen og dekker bl a følgende emner: dommerens oppgaver, smaksbilder i øl, forventede og uvelkomne smaker, øltyper, dommerprotokollen, trening på smaking og protokollføring. Det vil bli både individuell trening og trening i grupper.

Utover selve kursdagen forventes det av kursdeltakerne at de på egen hånd vil skjerpe smaksløkene sine ytterligere ved hyppig kritisk ølsmaking slik at de kommer godt rustet til eksamen. Eksamen avholdes ca en uke før NM i hjemmebrygging og faller sammen med forbedømmingen til konkurransen.

Norbrygg dekker alle utgifter forbundet med kurset, inkl. transport Oslo sentrum/Nesodden t/r (reise til Oslo bekostes av den enkelte). Norbrygg forventer at de ferske øldommerne kan stille som øldommer i smakspanelet til forbedømmingen til NM i hjemmebrygging 2009 og hjemmebryggerkonkurranser fremover.

Dersom man står på eksamen vil man få et dommersertifikat. Det er ikke 'første mann til mølla'-prinsippet som gjelder. Hver søknad vil bli helhetlig vurdert og det er plass til 6-10 deltakere. Aspirant-deltakere må være medlem eller ha meldt seg inn i Norbrygg.

Det er nå åpent til å søke plass til kurset. Søknaden må være mottatt senest 15. oktober. For å melde deg på som søker klikker du her. For videre spørsmål om kurset kan du ta kontakt med Ole.

Det er nå stengt til å søke plass til kurset. Søknadene som er mottatt inntil nå vil bli vurdert og det gis tilbakemelding snarest.

Skroll til toppen