Nye glass til dommerpanelet

Styret har nylig vedtatt at dommerpanelet skulle få bedre glass til å bedømme øl med. Så etter litt leting og tips fra øldommere i andre land fant vi et glass som vi holder for godt egnet: "Le Verre" (lit.: glasset) oppfyller kravene til INAO (Institute d'appellation origine) og er laget etter standarden nedfelt av AFNOR (Association française de Normalisation), medlem av ISO (International Standards Organisation).

Mange lange ord, altså. Ifølge øldommer Jacques Bertens (medlem i den nederlandske øldommerforening) styret har vært i kontakt med er glassene " ikke meget robuste. Uansett er det det beste glasset til testing av øl. Noen sliter litt med å få nesen oppi glasset. Det er for all del ikke 'drekke'-glass. Glasset tvinger deg å smake oppmerksomt og 'andektig'. Selv har jeg hatt et sett på 6 glass i årevis. Det gjelder å håndtere glassene forsiktig og behandle dem med respekt."

Styret takker medlemmene i Norbrygg og deltakere i tidligere konkurranser for deres bidrag i form av medlemskontingent og deltakeravgift, for at dette tiltaket kunne gjennomføres. Da håper vi i styret at tiltaket gir dommerne enda bedre rammebetingelser til å komme frem til årets beste hjemmebryg på NM i hjemmebrygging den 5. april!

Skroll til toppen