Ølsmakekurs

Vil du lære mer om smaking av øl og mangfoldet av øltyper? Bruk Norbryggs ølsmakekurs!

Presentasjonen finner du her.

Gjennomføring

  • Skaff det som må handles inn.
  • Pass på å temperere ølet riktig og la det stå slik at evt bunnfall får samlet seg.
  • Bruk tulipanglass til å smake av (vinglass fungerer bra) slik at aromaen samles.
  • Skyll glassene mellom hvert øl.
  • Ha vannglass på bordet, drikk litt vann og spis kjeks mellom hvert øl for å rense smaksløkene.
  • Server ølene underveis som beskrives i presentasjonen, og prøv å beskrive disse. Diskuter gjerne!
  • Få gjerne en øldommer til å bli med og holde smakingen!

Handleliste

(Regn minst ca 1-1,5dl av hvert øl til hver deltager.)

  • Kapteinskjeks
  • Tørkepapir
  • Brown ale, f.eks Hansa Waldemars Brown Ale, Lervig Betty Brown, Mack Ludwig Premium Brown Ale, Newcastle Brown Ale, Samuel Smith’s Nut Brown Ale.
  • Porter, f.eks Samuel Smiths Taddy Porter, Fullers London Porter, Anchor Porter, Haandbryggeriets London Porter.
  • IPA, f.eks Nøgne Ø India Pale Ale, Haandbryggeriet India Pale Ale, Ægir Rallar, Kinn Vestkyst, Amager IPA, Mikkeller Green Gold (og mange andre fra Mikkeller), Great Divide Titan IPA.
  • Weissbier, f.eks Weihenstephaner Hefe, Schneider Weisse Tap 1 Mein Blondes, Erdinger Hefe Weisse, Pinkus Hefe Weissen, Weltenburger Weissbier Hell, Haandbryggeriet Bavarian Weizen, Waldemars Hveteøl
  • Mørk sterk belgisk ale, f.eks Rochefort 10, La Trappe Quadrupel, Blå Chimay.
  • Flamsk rød, f.eks Rodenbach Grand Cru, Duchesse de Bourgogne, Rodenbach Classic.

 

 

Rull til toppen