Bevissthet rundt alkoholkonsum

Høyt inntak av alkohol kan ha alvorlige konsekvenser, både på kort og lang sikt. Det kan derfor være lurt å ha bevissthet og forståelse rundt sitt eget konsum. Som hjemmebrygger er du også ambassadør for hjemmebrygging som hobby. Du bør tenke på ditt eget alkoholkonsum og hvordan du kommuniserer med folk rundt deg. Under er det samlet noen lenker som inneholder informasjon om alkohol og hvilke virkninger alkohol kan ha.

AV-OG-TIL jobber med holdningskampanjer for alkoholvett. Målet med kampanjene er å sette fokus på de situasjonene hvor alkohol utgjør en særlig ulempe eller risiko, og redusere de negative ulempene forbundet med alkoholbruk i samfunnet.

Helsedirektoratet har en egen informasjonside om alkohol. Her finner man blant annet informasjon om effekten av alkohol på kroppen, effekten av alkohol i forbindelse med trening, hvordan man finner ut om man drikker for mye og kontaktinformasjon hvis man skulle trenge hjelp eller ha spørsmål.

Hvis du lurer på om du har et for høyt konsum, kan et besøk til Drikk Mindre hjelpe deg. Her kan du få informasjon om hva som er normalt forbruk, og hjelp til å vurdere eget inntak.

Har du flere spørsmål rundt alkohol har Statens Institutt for Rusmiddelforskning, SIRIUS, mye informasjon om forskning på alkohol, påvirkning, drikkevaner i Norge og effekt av alkoholpolitikk.

Vit hva du drikker er et prosjekt med mål om å gi hjemmebryggere og andre ølinteresserte mer kunnskap om helseeffekter av øl og alkohol. Som en del av dette skal Oslo amatørbryggerlaug bygge opp et laboratorium, i tillegg til å drive informasjonsarbeid og arrangere en konkurranse i å brygge øl med lite alkohol. Prosjektet er landsdekkene, og drives av Oslo amatørbryggerlaug i samarbeid med Salten bryggerlag, Nedre Romerike bryggerlaug, Det gode øls klubb, Bergen ølfestival og Grenland bryggerlag.

Skroll til toppen