Viktig:
- Når du har fylt ut skjemaet MÅ du printe det ut FØR du trykker på "Send", og levere det i konvolutt med ølet i tillegg til å sende det elektronisk! Hvis du ikke får med hele skjemaet i bredden kan det lønne seg å printe ut i liggende format (landscape).
- Opplysningene som gis på dette skjemaet vil ikke tilflyte juryen. Alle brygg bedømmes i en blindtest, der dommerne kun vet hvilken klasse det aktuelle øl konkurrerer i.
- Opplysningene kan derimot publiseres, helt eller delvis, om ølet gjør det bra. Fylles ut så godt som mulig.
- Ikke glem å oppgi hvilken klasse brygget konkurrerer i (se eget dokument). Uten klassetilhørighet og underklasse, ingen bedømning.
Endringer i forhold til tidligere:
- Mulighet til å velge hvilken formel du har brukt for å beregne bitterhet (IBU).
- Velg underklasse i menyen, slik at dommerne vet hvilken underklasse brygget deltar i. Det er viktig å være nøye her.
Informasjon om brygger(ne)
Brygger(e) [maks 2] |
|
Gatenavn + -nummer |
|
Postnr + -sted |
|
Telefonnummer |
|
E-postadresse |
|
Evt. klubb |
|
Medlem i Norbrygg |
– Velg et alternativ – Ja Nei Påmeldt men ikke fått bekreftet |
Innleveringsmåte (gjelder flaskekonkurransen)
Sendes i posten |
Leveres ved fremmøte (etter nærmere avtale!) |
Etikettkonkurranse
Kryss av her dersom du skal delta i etikettkonkurransen med en etikett for dette ølet. |
Publikums favoritt
– Velg – 0 1 2 3 4 5+ Velg antall brygg (18 liter i fat eller flasker) du trolig skal delta i klassen Publikums Favoritt med. |
Generell informasjon
Navn på brygget |
|
Ølets kode |
(3 bokstaver og 3 tall, selvvalgt men ingen initialer mm.) |
Hovedklasse |
– Velg hovedklasse – 1. Lys lager 2. Mørk lager 3. Lys ale 4. Mørk ale 5. Sterke spesialøl TJ Trad. juleøl SJ Spesial juleøl |
Underklasse/Øltype |
– Velg underklasse! – 1.A. Norsk pils 1.B. Internasjonal lager 1.C. Tsjekkisk pilsner 1.D. Tysk pilsner 1.E. Dortmunder Export 1.F. Münchener Helles 1.G. Moderne amerikansk lager 1.H. Klassisk amerikansk pilsner 1.I. Øvrig (spesifiser nederst) — 2.A. Wiener 2.B. Märzen/Oktoberfestøl 2.C. Münchener dunkel 2.D. Mørk tsjekkisk lager 2.E. Schwarzbier 2.F. Amerikansk mørk lager 2.G. Rauchbier 2.H. Øvrig (spesifiser nederst) — 3.A. English ordinary bitter 3.B. English best (special) bitter 3.C. English strong (extra special) bitter 3.D. English pale ale 3.E. India pale ale 3.F. American pale ale 3.G. California common (steam beer) 3.H. Kölsch 3.I. Belgisk pale ale 3.J. Weizen/weissbier (sydtysk type) 3.K. Belgisk Wit 3.L. Amerikansk hveteøl 3.M. Øvrig (spesifiser nederst) — 4.A. English brown ale 4.B. American brown ale 4.C. English mild 4.D. Scottish heavy ale, 70/- 4.E. Scottish export ale, 80/- 4.F. Porter 4.G. Irish stout 4.H. Foreign stout 4.I. Sweet stout 4.J. Oatmeal stout 4.K. Altbier 4.L. Belgisk brown (abbey) ale 4.M. Dunkelweizen 4.N. Øvrig (spesifiser nederst) — 5.A. Barley wine 5.B. Old/Strong ale 5.C. Scotch Strong Ale 5.D. Imperial Stout 5.E. Tradisjonell bokk 5.F. Dobbelbokk 5.G. Helles bock/maibock 5.H. Weizenbock 5.I. Belgisk dobbel 5.J. Belgisk trippel 5.K. Mørk sterk belgisk ale (kvadruppel) 5.L. Lys sterk belgisk ale 5.M. Norsk juleøl 5.N. Tradisjonelt norsk hjemmebrygg 5.O. Øvrig (spesifiser nederst) |
Stamvørter/OG |
gram/liter |
Sluttforgjæring/FG |
gram/liter |
Farve |
EBC |
Bitterhet |
IBU, beregnet med formel – Velg – ‘Garetz’ ‘Daniels’ ‘Tinseth’ ‘Mosher’ ‘Rager’ annet ukjent |
Vørtermengde |
liter |
Sluttvolum |
liter |
Malt, maltekstrakt, råfrukt, sukker
Mengde (gram) |
Andel (%) |
Sort (type + evt. merke) |
Farve (EBC) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vannforbruk
liter til innmesking |
liter til skylling |
Meskeskjema
Tid (min) |
Temp. (°C) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kommentarer: |
|
Humle
Mengde (gram) |
Sort (typenavn) |
Form |
Alfasyre (%-α) |
Koketid (min) |
|
|
—- Hel Pellet Plugg |
|
|
|
|
—- Hel Pellet Plugg |
|
|
|
|
—- Hel Pellet Plugg |
|
|
|
|
—- Hel Pellet Plugg |
|
|
|
|
—- Hel Pellet Plugg |
|
|
|
|
—- Hel Pellet Plugg |
|
|
|
|
—- Hel Pellet Plugg |
|
|
Krydder og andre tilsetninger
Mengde (gram) |
Sort (typenavn) |
Koketid (min) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Koketid
Total koketid vørter: |
|
minutter. |
Gjær
Merke |
– Velg – Braupartner Brewferm Coopers Danstar Fermentis Muntons White Labs Wyeast øvrig |
Gjærtype |
|
Form |
– Velg – Flytende Tørrgjær fra bunnfall |
Mengde |
(ml, gram, osv) |
Kommentar |
|
Gjæringstemperatur og –tid
|
Tid (dager) |
Temp. (°C) |
Gjæring/primærgjæring |
|
|
Modning/sekundærgjæring |
|
|
Lagring |
|
|
Øvrig informasjon
Filtrert |
– Velg – Nei Ja |
CO2 |
– Velg – Naturlig Tilsatt |
Bryggedato |
Dag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Mån. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 År 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 |
Tappedato |
Dag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Mån. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 År 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 |
Kommentar: (maks 200 ord)
Bryggerens underskrift
______________________________________
(skriv under på skjemaet som leveres med flaskene)
NB! Skjemaet MÅ printes ut etter at du har fylt det ut og FØR du klikker ‘Send skjema’!
(ved å trykke på denne knappen melder du ølet på til NM. Trykk kun én gang! Deltakeravgift må også betales dersom du ikke er påmeldt som medlem)
Skjemaet legges i lukket konvolutt som merkes med deltagerkode(r) for hvert innlevert flaskeøl.