Pressemelding

Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2010

Smak og stem på landets beste hjemmelagde øl

Lørdag 20. mars arrangeres ølbryggernes store festforestilling, Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2010, på Månefisken, Sagveien 23 i Oslo. Arrangementet starter kl 19.00 og er åpent for alle fra 20 år og oppover.

Dette er dagen hvor folk flest kan få smake på moderne hjemmebrygg samtidig som Norges beste hjemmebrygger kåres. Arrangementet foregår i historiske og stemningsfulle omgivelser i bygget tilhørende gamle Hjula Veveri langs Akerselva.

Det blir hjemmebrygget øl å få innen de fleste internasjonale kategorier. Brygget blir servert av bryggermestrene (og –mesterinnene!) personlig, dermed er det muligheter for å plukke opp noen tips for den som er interessert i å lære seg hemmelighetene bak et vellykket brygg. Publikumet får også anledning til å stemme frem vinneren i klassen publikums favoritt.

Samtidig vil et kyndig dommerpanel vurdere et større antall innsendte øl på flasker. De tre beste kvalifiserer seg til skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging i København, Danmark. I tillegg vil årets beste hjemmebrygg (under forbehold) brygges av vinneren og bryggerne hos Nøgne Ø slik at hele landet vil få anledning til å smake.

Inngangsavgift: kr 130 (kr 100 for medlemmer i Norbrygg/Norøl). Inkludert i inngangsavgiften er smaking av øl som deltar i Publikums Favoritt.

– ”Etter at forbudet mot hjemmebrygging ble opphevet for ni år siden, har brygging av eget øl blitt stadig mer populært. Ølbrygging har gått fra å være en landlig tradisjon, til å bli en moderne hobby som brer om seg i kjellere, kjøkken og på studenthybler. For å sette i gang, trenger man kun en stor kjele”-, forteller formann i Norbrygg, Eduard Möllenkamp

– ”Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge. Vi er en uavhengig organisasjon som har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. De siste årene har aktiviteten blant hjemmebryggere økt kraftig, og Norbrygg har nå nesten 900 medlemmer i tillegg til et aktivt nettforum. Norbrygg arrangerer konkurranser, møter, kurs og andre ølrelaterte aktiviteter ulike steder i landet.”

Skroll til toppen