Regler for NM i Hjemmebrygging 2019

Her finner du reglene for NM i hjemmebrygging 2018. Vær obs på at det er noen forskjeller fra tidligere år. Viktigste punkt å få med seg er:

NM-reglene:

1) Les alle konkurranseregler, også http://norbrygg.no/2013/02/12/regler-for-norbryggs-konkurranser-innen-hjemmebrygging/. Maksimalt antall bidrag per deltager er 10 øl.

2) Deltagelse meldes inn på https://konkurranse.norbrygg.no/my_registrations. Pass på å følge alle instruksjoner på påmeldingsskjemaet, legg spesielt merke til adressene hvor ølet skal sendes inn og ta vare på påmeldingsblanketten.

Deltagelse er gratis for Norbryggmedlemmer. Ikke-medlemmer vil bli kontaktet for å betale deltageravgift, kr. 120 per innsendt øl.

3) Brudd på konkurransereglene fører til diskvalifisering.

4) Følgende øltyper kan delta i konkurransen: https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper-nm-2019/

5)  Det skal sendes inn 2 flasker av hvert bidrag. I tillegg må man ha 3 flasker av hvert bidrag i reserve: 2 i tilfelle man kommer videre til Norgesfinalen, og 1 i tilfelle man kommer til Skandinavisk mesterskap. Det gis beskjed om hvor og når finaleflasker eventuelt skal sendes.

6) Krav til flasker:

Flasker skal kun være merket med deltagermerket som fås under påmelding. Flasker som ikke tilfredsstiller følgende krav vil automatisk diskvalifiseres.

  • Korkene skal være 26 mm kronekork («vanlig ølkork»); ensfargede, uten andre spesielle kjennetegn.
  • Flaskestørrelse: 0,5 L flaske: Brune glassflasker med 26 mm kronekork; diameter ikke over 74 mm; høyde mellom 250 og 275 mm. (se http://norbrygg.no/flasketyper-til-konkurranser/)
  • Innsendte bidrag (flasker og korker) skal være helt fri for kjennetegn som tusjmerker, logoer, teip, etikettrester eller lignende.

7) Deltagermerket skal skrives ut på hvitt skriverpapir (80 grams), helst skrevet ut med laserskriver da lapper blir fuktige pga kondens og de som er skrevet ut med blekkskrivere vil bli utydelige.

8) Deltagermerket skal være forsvarlig festet til flasken med nøytral festemiddel (klar teip, gummistrikk e.l.) på en slik måte at det fremdeles er lesbart. Det er ønskelig at deltagere bruker klar, gjennomsiktig teip hvis de har det tilgjengelig. Husk at hele etiketten må være lesbar.

9) Flaskene skal være mottagerstedet i hende i løpet av 23. mars. Ta høyde for tregheter i postgang, hvis pakken er levert inn senest 23. mars på postkontor eller post i butikk med pakkesporing registrert i påmeldingssystemet kan senere mottak godtas.

10) Flasker som skal sendes med Posten må pakkes inn forsvarlig. Husk at DU står som ansvarlig for eventuelle skader på annet gods hvis en flaske knuser og øl renner opp i elektronikk eller silke. Vi anbefaler å pakke inn flasker på følgende måte, med engangsbleier og brødposer: http://norbrygg.no/wp-content/uploads/2014/03/flaskepakking_l.pdf

Skroll til toppen