Resultater og bilder fra Klubbmesterskapet

KM18-BFFStyret i Norbrygg Oslo vil takke alle deltakere og gjester, og ikke minst våre tre vinnere etter Klubbmesterskapet i ølbrygging vi arrangerte fredag 26. oktober.

Oppmøtet var strålende, med ca 40 personer med bryggere, medbryggere, gjester og sponsor.

De ærverdige KM18-ServertKlubblokalene i Drammensveien var perfekte for denne typen arrangement, og med tilstøtende storkjøkken gikk mattilberedning og rydding som på skinner.

Vi serverte 19 forskjellige brygg av meget høy kvalitet, og spennet gikk fra lyse pils og kölsch til mørke Portere, Stout og en kraftig Eisbock.

KM18-GentlemennMålet med dette arrangementet er at det skal være en hyggelig arena for nye og etablerte bryggere å servere sitt øl PF-style. Med kun 8L som deltakerkrav, er dette et arrangement som passer like bra for fat- som for flaskebryggere. To av de tre vinnerne serverte sitt øl fra flasker, noe vi synes er helt strålende.

KM18-PølsefestKl 19 var det påfyll med kvalitetspølser fra Jacobs på Holtet. Pølsene var en del av billetten, og de fleste forsynte seg både to og tre ganger.
Med så mye godt øl, var dette en kjærkommen ledsager.

KM18-TellekorpsKonkurransen ble avgjort ved publikumsavstemming (PF-style), og Norbrygg-sjetongene klirret i plastkopper gjennom hele kvelden.
Litt over tiden avsluttet vi avstemmingen og tellekorpset startet veiing av alle stemmeglassene. Det ble imidlertid svært tett i toppen, og det måtte kontrolltelling til for å avgjøre de tre øverste plassene.

KM18-Vinnere KlubbmesterskapetVinnerne ble
1. Anders Gjørvad Hagen – Høybråten attobryggeri – Tysk Pils
2. Finn Berger – Berger Bryggeri – Old Ale
3. Fredrik Koppang – 0666 Bryggeri –  KveikSalver Stout

ILA Hjemmebrygg var sponsor for kvelden og delte ut flotte premier sammen med stemme-general Andreas. KM18-ILAVi vil takke ILA Hjemmebrygg for de sjenerøse gavene og for å følge oss gjennom hele arrangementet.

Siden dette er et arrangement som vi skal gjenta hver høst, har vi også innført vinner-plakett. Anders får derfor gravert sitt navn som første vinner av klubbmesterskapet. Måtte mange verdige vinnere følge ham i årene som kommer.

I tillegg til kåring av til Klubbmesterskapet i ølbrygging, KM18-Vinnere OiPble det også utdeling av priser til vinnerne fra Oslomesterskapet i pils (OiP).

Vinnerne av OiP ble
1. Jørgen Olsen – klasse 1D – Tysk pilsner
2. Jørgen Olsen – klasse 1F – Norsk pilsner butikk-klasse
3. Arne Mo – klasse 1E – Münchener helles

KM18-JarlsOiP er en flaskekonkurranse i regi av Norbrygg Oslo hvor premiene er lik til alle de tre vinnerne. Alle får hvert sitt Corneliusfat på 19L, samt sponset ingrediensene til å brygge samme brygg på nytt til PF i januar. Under PF stiller Norbrygg Oslo med stand, tappetårn, gass og alt som skal til for å delta i denne konkurransen. Vinnerne trenger kun å møte for å servere sitt brygg i en ny konkurranse.

KM18-NormarkResten av kvelden ble viet øl-mingling, og avslutningen kom så altfor brått.

Kl 22 pakket vi sammen og alle ble invitert til Forest & Brown en kort spasertur unna. Her fortsatte de gode samtalene frem til stengetid.

 

KM18-DialogEn stor takk til frivillig, vår fotograf John Petter Reinertsen, vår sponsor ILA Hjemmebrygg, og til hele styret for å dra dette arrangementet i havn.

Bilder i artikkelen blir slettet på forespørsel.
Flere bilder via denne lenken

 

På vegne av styret i Norbrygg Oslo
Morten Sevland (msevland) – leder

KM18-Tryvann

Skroll til toppen