Det ble i år konkurrert i to klasser, ale og lager. Det var kun vinneren av hver klasse som offisielt ble kåret, plasseringen til de andre deltakerne er hovedsaklig uviss. Juryen besto av velrenommerte personer innen øl- og bryggeribransjen.
LAGER
1. Erlann Eldorsen – Dunkel
Oppskrift:
3000 g pilsner malt
2000 g münchener malt
300 g crystal malt
100 g black malt
30 g Hersbrucker pellets (3,9%) 90 minutter
27 g Hallertau Tradition blomster (6,9%) 90 minutter
40 g Hersbrucker pellets (3,9%) 5 minutter trekk etter kokingen
Wyeast 2247 Danish Lager II
26 liter
OG 1.050
TG 1.015
31 BU
ALE
1. Espen Haavardsholm, (Åge Bruknapp og Lars Bjørnstad) – Farris Bruun Porter
Oppskrift:
1 kg mørk maltekstrakt
2.5 kg lys maltekstrakt
0.4 kg mellommørk maltekstrakt (Moss)
225 g Crystal malt
112 g Chocolate malt
112 g Black Patent
60 g Challenger (pellets) 7.5% – 60 min
30 g Challenger (pellets) 7.5% – 15 min
10 g Challenger (pellets) 7.5% – 2 min
1 ts Irish Moss – 15 min
Wyeast #1007 German Ale
24 l vann
O.G. 1.052
F.G. 1.018.