Norgesmester: Per Arne Nonsvik, «Julebokk – 22»
Dommerene finner at dette er en dyperiktig doppelbock med god kompleksitet. Her er det en kraftig søt og vinøs maltsmak med tydelig tørket frukt, merkbare karamell o gumami samtidig som det er en tydelig bitterhet med noter av ristet malt. Det er enighet om at dette er fin fin doppelbock som man gjerne vil drikke flere av.
2. plass: Einar Michelsen, «Doppelbock»
Unge Michelsen har så mange diplomer på veggen at han ikke lenger har behov for å gi mer enn generiske navn til sine brygg. Aromaene har en tydelig vinøs karakter med karamell og merkbar fruktighet. I smaken er det tydelig karamell og fruktighet med merkbar smak av sjokolade. Sødmen balanserer fint bitterheten i ølet. Dommerene mener det er en typeriktig doppelbock som ikke mangler mye for å bli helt eksepsjonell.
3. plass: Geir Skansen Kleppe, «Bruse»
En typeriktig doppelbock med en merkbar vinøs aroma med sjokolade og karamell. I smaken kraftig søt og vinøs med tydelig tørket frukt og karamell samt en merkbar bitterhet.
Øvrige finaleplasseringer
Plass | Sum poeng | Snitt | Brygger | Ølnavn | Øltype |
1 | 92 | 46,0 | Per Arne Nonsvik | Julebokk -22 | Doppelbock |
2 | 82 | 41,0 | Einar Michelsen | Doppelbock | Doppelbock |
3 | 79 | 39,5 | Geir Skansen Kleppe | Bruse | Doppelbock |
4 | 71 | 35,5 | Brynjar Myren | Eisbock | Eisbock |
5 | 69 | 34,5 | Christian Sørhagen | Jålebokk | Doppelbock |
6 | 60 | 30,0 | Morten Sevland | Bocken och Hafresekken | Helles Bock/Maibock |
Innledende runder
Dommerskjemaer fra innledende runder:
Flight 1
Flight 2
Flight 3
Finaleflight