Resultater og bilder fra Klubbmesterskapet 2019

Styret i Norbrygg Oslo vil takke alle deltakere og gjester, og ikke minst våre tre vinnere etter Klubbmesterskapet i ølbrygging vi arrangerte lørdag 12. oktober.

Oppmøtet var strålende med over 50 betalende bryggere, medbryggere, gjester og sponsor.

Arrangementet startet kl. 17 med opprigging for alle bryggerne. De fleste var imidlertid ferdige på kort tid, da dette er et arrangement av og med bryggere, uten behov for fancy baroppsett. Øl og det sosiale står i sentrum, så vi startet med innmelding og smaking allerede fra kl. 17:30. Det ble en glidende overgang til publikumsinnslipp kort tid etter.

De ærverdige Klubblokalene i Drammensveien var også i år perfekte for vårt Klubbmesterskap. Med det tilstøtende storkjøkken, gikk logistikk rundt mat og rydding som på skinner.

Vi serverte 14 forskjellige brygg av meget høy kvalitet, og spennet gikk fra lyse pils til en mørk Porter. I år var det imidlertid relativt få mørke, noe vi ser er en generell trend i våre konkurranser.

Målet med dette arrangementet er at det skal være en hyggelig arena for nye og etablerte bryggere å servere sitt øl PF-style. Med kun 8L som deltakerkrav, er dette et arrangement som passer like bra for fat- som for flaskebryggere.

Litt utpå kvelden spanderte Norbrygg Oslo pizza på alle gjestene. Med så mye godt øl, var dette en kjærkommen ledsager, og antallet bar beregnet helt perfekt.

Konkurransen ble avgjort ved publikumsavstemming (PF-style), og Norbrygg-sjetongene klirret i plastkopper gjennom hele kvelden.
Etter avsluttet stemmegivning, startet tellekorpset veiing av alle stemmeglassene. Det ble imidlertid svært tett i toppen, og det måtte kontrolltelling til for å avgjøre de øverste plassene.

Vinnerne i Klubbmesterskapet 2019 ble

  1. Finn Berger med ølet Kalvsjøkyst
  2. Jørgen ‘Ølsen’ Olsen med ølet Brut IPA
  3. Erik Nygaard med ølet Prosjekt Barrique

Øvrige plasseringer finnes her

Premiene var gavekort fra Strømmen Hjemmebrygg på hhv. 1500,- 1000,- 500,- samt at vinneren får sitt navn gravert inn på den flotte vandreplaketten.

Resten av kvelden ble viet øl-mingling, og avslutningen kom så altfor brått.

Kl 22 pakket vi sammen og alle ble invitert til Fru Burums en kort spasertur unna. Her fortsatte de gode samtalene frem til stengetid.

En stor takk til vår fotograf John Petter Reinertsen, vår sponsor Strømmen Hjemmebrygg, og til hele styret for å dra dette arrangementet i havn.

Bilder i artikkelen blir slettet på forespørsel.
Flere bilder av Fotograf John Petter Reinertsen via denne lenken

På vegne av styret i Norbrygg Oslo
Morten Sevland (msevland) – leder

Skroll til toppen