Resultater fra Oslomesterskapet i pils / lager 2018

Oslomesterskapet i pils ble avgjort denne uken, og det var en tysk pils, en norsk pils og en Münchener helles som gikk helt til topps.

Oslomesterskapet i pils (OiP) er en årlig flaskekonkurranse i regi av Norbrygg Oslo. Styret i fylkeslaget ønsker å heve statusen for denne bryggeteknisk krevende øltypen. Nytt av året var at konkurransen ble åpnet opp for bidrag fra Norbrygg-medlemmer også utenfor Oslo, samtidig som konkurransen – til tross for navnet – ble utvidet til å gjelde alle lagerklasser i

Norbryggs typedefinisjoner. 16 bryggere bidro med til sammen 26 øl i hele 15 underkategorier, noe arrangøren er godt fornøyde med.

Alle innsendte bidrag er anonymisert, nummerert og klare til bedømming. Onsdag denne uken kveld fant dømmingen sted. Fire Norbrygg-sertifiserte dommere delte seg i to team og gjorde en god jobb med å smake seg igjennom og gi tilbakemelding på alle innsendte bidrag. Som i alle Norbrygg-konkurranser er smakingen blindet og anonymisert, og dommerne visste heller ikke hvem som deltok i konkurransen.

Resultatene:
1. plass: Jørgen Olsen – klasse 1D Tysk pilsner
2. plass: Jørgen Olsen – klasse 1F Norsk pilsner butikk-klasse
3. plass: Arne Mo – klasse 1E Münchener helles

Dobbeltvinner Jørgen Olsen avslører at hans to bidrag i konkurransen er en splitt-batch brygget med malt fra Norsk Malt, Hallertauer Mittelfrüh og henholdsvis WLP830 og E.C. Dahls pilsgjær.

OiP er en todelt konkurranse: I tillegg til at de tre beste ølene premieres med et 19-liters Cornelius-fat, inviteres vinnerne også til å servere en ny batch av ølet sitt på Norbrygg Oslos stand under Publikums favoritt i slutten av januar. Da kan også du få muligheten til å smake på vinnerbryggene og slå av en hyggelig prat om brygging av lagerøl.

 

Finale: Dommerne smaker og diskuterer seg fram til hvilke av fem finaleøl som rangeres som de tre beste.

Norbrygg Oslo gratulerer vinnerne, og takker alle som deltok. En stor takk går også til dommerne Ken Robin Ruud, Pedro Kringen, Silje Daugstad og Roar Hanssen, og til Jørgen for en meget godt gjennomført konkurranse.

Her er Dommerskjemaer, OiP 2018 fra bedømmingen. Alle deltakere får vite sitt deltakernummer på e-post.

Både Norsk Malt og E.C.Dahls har plukket opp saken

Vennlig hilsen
Morten Sevland
Leder Norbrygg Oslo

Skroll til toppen